Altran richt automotive joint venture op in China

25 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft een joint-venture opgezet in China. De nieuwe entiteit gevestigd in Shanghai is gespecialiseerd in de automotive industrie en is gelanceerd in samenwerking met Launch Automotive Design, een van China’s leidende automotive design aanbieders.

Met de nieuwe automotive joint-venture – genaamd ‘Altran Automotive Technology’ – wil Altran inspelen op de enorme kansen die er liggen in de Chinese markt. Met een jaarlijkse productie- en verkoopvolume van meer dan 20 miljoen auto’s is China op dit moment de grootste automarkt ter wereld. Ook voorzien de partners een grote toename in de vraag naar meer lokalisatie van Product Design & Engineering in de Chinese automotive sector. “Chinese consumenten vragen steeds vaker naar ‘designed bij Chinese’ bij nieuwe auto’s, vooral ten aanzien van het chassis, het interieur en exterieur en het voldoen aan lokale eisen” zegt David Nicolas, topman van Altran in de regio China en Noord-Oost-Afrika.

Altran richt automotive joint venture op in China

“Er is een enorme lokale en wereldwijde concurrentie in automotive design in China. Met Altran Automotive Technology zullen we een belangrijke speler worden in het implementeren van deze lokalisatiestrategie, waardoor we de ‘Chinese fror Chinese’ ontwerpdiensten van morgen kunnen realiseren” voegt hij toe.

Voor Altran is het de tweede joint-venture in China. Vorig jaar startte het een andere joint-venture – Altran Beyondsoft in Beijing – die zich richt op de Telecom- en Automotive Industrieën.

Automotive

De automobielsector is een van de belangrijkste sectoren voor Altran, goed voor zo’n 20% van de wereldwijde omzet. Het adviesbureau werkt met diverse grote autofabrikanten, waaronder Renault, PSA, Volkswagen, Fiat en BMW. Vorig kocht het nog IndustrieHansa, een Duits bedrijf met zo’n 1,800 medewerkers dat zich specialiseert in onder meer de automotive sector. En een jaar eerder werd een speciaal automotive Center of Excellence opgetuigd in Barcelona.