Altran opent automotive Center of Excellence in Spanje

12 april 2012 Consultancy.nl

Internationaal innovatie- en technologieadviesbureau Altran heeft besloten om €20 miljoen te investeren in een auto-industrieel Center of Excellence (CoE). Het CoE, dat in Barcelona wordt gebouwd, zal zich focussen op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s, hybride systemen en andere CO2-reducerende technologieën. In de komende drie jaar zullen honderden auto-industrie-ingenieurs en consultants worden ingehuurd voor het CoE.

De automobielsector is een van de belangrijkste sectoren voor Altran; hij vertegenwoordigt ongeveer 18% van de wereldwijde omzet. Altran werkt met diverse grote autofabrikanten, waaronder Renault, PSA, Volkswagen, Fiat en BMW. Het nieuwe CoE zal niet alleen onafhankelijk onderzoek uitvoeren, maar ook nauw samenwerken met de teams werkzaam bij automobielcliënten.

Zie ook het bericht: Altran wint strategisch contract bij PSA Peugeot Citroën.

Barcelona
Altran heeft voor Barcelona gekozen als de locatie van het CoE om twee redenen: “De stad Barcelona is een duidelijke leider in de automobieltechnologie”, aldus Luis Abad, vicepresident van Altran Zuid-Europa. Hij vervolgt: “We werken bijvoorbeeld sinds 2009 samen met het stadsbestuur om de stad aan te passen aan de introductie van elektrische voertuigen.” Ten tweede heeft Altran al een sterke aanwezigheid in Barcelona. Zijn kantoor in district 22 ligt relatief dicht bij de fabrieken van diverse grote autoproducenten.

Nieuws

Meer nieuws over