Altran wint strategisch contract bij PSA Peugeot Citroen

02 maart 2012 Consultancy.nl

PSA Peugeot Citroen heeft Altran Group gekozen als zijn nieuwe strategische partner op het gebied van innovatie, R&D, procesontwerp en algemene managementadviesdiensten. Als onderdeel van het contract zal Altran PSA Peugeot Citroen en zijn partners helpen bij de verbetering van hun operationele efficiëntie, de ontwikkeling van hun internationale activiteit, het versnellen van innovatie en bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven.

Altran - PSA Peugeot Citroen

De overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke stap voor Altran in het realiseren van de nieuwe strategie, dat afgelopen oktober door CEO Philippe Salle werd gepresenteerd. In dat plan besloot Altran zich te richten op een select aantal markten, en zich te focussen op grote klanten.

De deal met PSA Peugeot Citroen is, in waarde, een van de twintig grootste deals van het bedrijf wereldwijd. Naast zijn nieuwe focus heeft Altran ook de ambitie geuit om verlieslijdende en niet-kernactiviteit af te stoten. Zo besloot het adviesbureau begin januari 2012 om strategisch adviesbureau Arthur D. Little terug te verkopen aan de partners via een MBO.

“We zijn enorm blij dat we de strategische partner van PSA Peugeot Citroen worden, en we zullen hen ondersteunen bij grote, kritieke projecten in de komende jaren. Met dit grote contract kunnen we onze positie als leider in innovatie en engineering vasthouden”, zei Cyril Roger, Executive Vice President voor Frankrijk en Zuid-Europa van Altran.

Nieuws