Jeroen van Spijk naar publieke sector tak ConQuaestor

25 maart 2014 Consultancy.nl

Jeroen van Spijk heeft begin deze maand de gelederen versterkt van ConQuaestor. Van Spijk is afkomstig van Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Oost), waar hij de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor onder meer de portefeuilles Financiën en Cultuur. Bij het financieel adviesbureau uit Utrecht gaat hij zich als Associate Partner richten op opdrachtgevers uit de (semi-)publieke sector.

Jeroen van Spijk studeerde politicologie van 1992 - 1999. Tijdens zijn studie was hij drie jaar lang beleidsmedewerker bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Na afstuderen werkte hij ruim tien jaar als consultant voor het Centrum voor Internationale Samenwerking (onderdeel van de VU). In die rol was hij actief bij financiële decentralisatieprojecten in onder andere Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Jeroen van Spijk - ConQuaestor

In 2008 maakte Van Spijk de overstap naar het Amsterdam Institute for International Development, waar hij aan de slag ging als Managing Director. Een jaar later werd hij benoemd tot Lijsttrekker van D66 – Van Spijk is inmiddels al 18 jaar lid van de politieke partij – voor het stadsdeel Amsterdam Oost. Sinds begin 2012 vervult hij bovendien de rol van partijvoorzitter voor D66 in Amsterdam. De afgelopen vier jaar werkte hij voor Gemeente Amsterdam, waar hij als wethouder verantwoordelijk voor diverse gemeentelijke portefeuilles, waaronder Financiën, Bewonersparticipatie, Toerisme, begraafplaats De Nieuwe Ooster, Parkeren en Mobiliteit en Horeca.

Afgelopen maand heeft Van Spijk de overstap gemaakt naar de adviesbranche. Bij ConQuaestor is hij aangesteld als Associate Partner en gaat hij zich richten op (semi-)publieke instellingen als overheden, ministeries, gemeenteraden, provincies en zorg- en onderwijsinstellingen.

Nieuws

Meer nieuws over