Rebranding en nieuwe website voor PA Consulting Group

25 maart 2014 Consultancy.nl

PA Consulting Group, een van de oudste management consultancy organisaties ter wereld, heeft zijn merkidentiteit ververst met een nieuw logo. De rebranding is slechts de derde in PA’s geschiedenis en valt samen met zijn 70e verjaardag, die dit jaar wordt gevierd.

Opgericht in 1943 door drie Britse adviseurs, groeide PA Consulting Group sindsdien uit tot een van de grootste en meest prestigieuze consulting organisaties ter wereld*. Momenteel heeft het adviesbureau 2.500 medewerkers, verspreid over kantoren in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. De afgelopen jaren maakte de organisatie vaak deel uit van de ’Top 25 consulting firms in Europe’ ranking door consulting analistenbureau Vault.

Nieuw logo PA Consulting Group

Dit is slechts het derde logo in geschiedenis van PA. Het logo is ontworpen om PA´s innovaties uit het verleden te vieren en het huidige pionierswerk dat PA dat levert uit te dragen, aldus PA.

De meest opmerkelijke verandering ten opzichte van het oude logo dat uit 1984 stamt, is de verwijdering van ‘Consulting Group’ uit het logo. Daarvoor in de plaats is er de tagline ‘Consulting, Technology and Innovation’ toegevoegd, in lijn met PA´s drie belangrijkste diensten. De nieuw geïntroduceerde cirkels recht bovenin het logo geven gedachteballons weer (vrij denken) of moleculen (innovatie), kernwaarden die aan het hart liggen van PA’s bedrijfsmodel. Qua kleur is er weinig veranderd, de letters ‘PA’ zijn rood met grijs gebleven.

In een reactie op het nieuwe logo zegt Robert Man, brand specialist bij PA Consulting Group, "Onze klanten kiezen PA omdat we onze tijd vooruit zijn. Ons doel was een compleet nieuw logo te ontwikkelen waarbij de positieve associaties van ons 30-jaar-oude logo konden worden behouden”.

PA Consulting Website

“Ons nieuwe logo is ontworpen om PA´s innovatieve werkzaamheden in de markt te communiceren, leiders te helpen met het overwinnen van grote uitdagingen waarmee zij kampen, en oplossingen te ontwikkelen om in de toekomst nog grotere successen te leveren” aldus Man.

Website

Tegelijk met het nieuwe logo heeft het internationale adviesbureau ook een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe site biedt een gedetailleerd overzicht van de diensten binnen de drie pijlers en een overzicht van het industrie specifieke dienstenaanbod.

* In de jaren ’70 was PA Consulting een van de vijf grootste management consultancy bureaus ter wereld. In de jaren ’80 kreeg het te maken met een krimp, onder leiding van voormalig CEO Jon Moynihan realiseerde PA een van de opmerkelijkste turnarounds in de historie van de adviesbranche.

Nieuws

Meer nieuws over