PA Consulting Executive Chairman Jon Moynihan stopt

19 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Jon Moynihan, voorzitter van het internationale consultancybureau PA Consulting Group, heeft aangekondigd eind 2013 met pensioen te gaan. Moynihan heeft in de afgelopen jaren veel erkenning en awards ontvangen voor zijn levenslange prestaties binnen de consulting markt en de sleutelrol die hij heeft vervuld bij de ontwikkeling van het van oorsprong Britse adviesbureau.

Ervaren consultant

Moynihan heeft in zijn carrière een sterk track record opgebouwd binnen de consulting industrie. In de ’70er jaren werkte hij voor McKinsey & Company. Jaren later zei Graham Sharman, destijds Managing Partner van McKinsey’s kantoor in Amsterdam, het volgende over Moynihan: “Jon hoort bij een selecte groep mensen die zowel getalenteerde consultants als uitstekende managers zijn”. In de ’80er jaren werkte Moynihan voor First Manhattan Consulting Group, een boutique financiële dienstverlener in de Verenigde Staten. Sinds 1992 is Moynihan werkzaam bij PA Consulting Group*.
 
PA Consulting Group - Jon Moynihan

Ommekeer

Jon Moynihan stond in de afgelopen twintig jaar aan het hart van het succes van PA Consulting Group. Toen hij in 1992 aantrad als CEO van het adviesbureau bevond PA Consulting zich in een lastige fase. Na tientallen jaren van sterke groei sinds de oprichting in 1943 – in de jaren ’70 was PA Consulting het grootste management consultancy bureau ter wereld – kreeg het adviesbureau te maken met financiële schulden en verhoogde concurrentiedruk.

Onder Moynihan’s leiderschap kon de organisatie een van de meest opmerkelijkste turnarounds realiseren in de historie van de adviesbranche. Door zijn herstructureringsplannen wist PA Consulting Group binnen twee jaar weer winst te behalen en boekte het 8 jaren op rij recordwinsten. Zelfs tijdens de afgelopen economische crisis presteerde het adviesbureau sterk, met wereldwijde operationele winsten van £26.4 miljoen in 2011 en £38.6 miljoen in 2012.
 
De vertrekkende voorzitter is daarnaast één van de grondleggers van het fully-employee-owned business model van PA Consulting Group, een eigenschap die relatief uniek is binnen de adviesmarkt.
 
PA Consulting Group

Pensioen

“Ik begon bij PA Consulting in 1992, en ik ben trots dat ik deel heb uitgemaakt van de evolutie van het bedrijf naar een management consulting firma van wereldklasse, dat zeer sterk presteert voor onze klanten. Ik vertrek erop vertrouwend dat het bedrijf in goede handen is voor nog grotere successen in de toekomst” zegt Moynihan over zijn besluit om af te treden. De komende maanden gaat hij samen met het bestuur een opvolger benoemen en deze inwerken. “Ik kijk er naar uit om met de Raad van Bestuur en mijn opvolger samen te werken voor een goede overgang”.
 
* PA Consulting Group heeft momenteel meer dan 2,500 consultants in dienst, verspreid over kantoren in Noord Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië die gespecialiseerd zijn in management- en IT consulting, technologie en innovatie.