4 bureaus nemen implementatietak Be Informed over

19 maart 2014 Consultancy.nl

Onlangs maakte softwarebedrijf Be Informed een succesvolle doorstart, mogelijk gemaakt door een kapitaalinjectie van een groep private investeerders. Als onderdeel van de doorstart wordt het bedrijf fors afgeslankt, ook wordt de implementatietak afgestoten. Rond de 80 implementatiespecialisten maken de overstap gemaakt naar vier adviesbureaus: Accenture, CGI, BearingPoint en Value&Result.

Be Informed levert een business process softwareplatform aan met name overheidsinstanties en financiële dienstverleners. Onder meer UWV, IND, het European Patent Office, CAK, Achmea, Aegon en ABN Amro behoren tot de klantenkring. Medio januari werd het Apeldoornse bedrijf failliet verklaard als gevolg van een teruglopende orderportefeuille en te hoge kostenstructuur. In eerste instantie was er nog sprake van dat investeringsmaatschappij Standard Investment zou zorgen voor een doorstart, de keuze van het management viel uiteindelijk echter op een groep private investeerders* die hun sporen in de ICT-sector hebben verdiend.

Doorstart voor be informed

Implementatietak

Als onderdeel van de doorstart wordt Be Informed fors afgeslankt. Van de honderdvijftig medewerkers blijven er zo'n veertig man over. Zo wordt de implementatietak overgedragen aan vier strategische partners van de BPM specialist: Accenture, CGI, Value&Result en Bearingpoint. De eerste drie partijen nemen de implementatiespecialisten van Be Informed in Nederland over, de overeenkomst met BearingPoint heeft betrekking op het Carïbisch gebied. Naar schatting gaat het om tussen de 60 a 80 professionals.

Accenture gaat bovendien een trainingscurriculum voor opdrachtgevers van Be Infomed in het leven roepen. Branchegenoot BearingPoint heeft toegezegd op Curaçao een internationaal 'solutions center' op te richten voor de ontwikkeling van oplossingen op het Be Informed-softwareplatform.

Adviesbureaus nemen Implementatietak Be Informed over

Bovendien zal de eigen verkoopafdeling van Be Informed grotendeels verdwijnen. Het plan is om sales zo veel mogelijk via het partnerkanaal laten lopen. Daarnaast is er minder overhead nodig in het verkleinde bedrijf en staat ook een verhuizing naar een ander pand in Apeldoorn op de planning.

Bestuur

Het nieuwe bestuur van Be Informed bestaat uit bestuursvoorzitter Jan Willem Baud (voorheen werkzaam als algemeen directeur van Triple P), Johan Vunderink (oud-directeur van Atos Origin) en Bram Zwagemaker (oud-CFO van Atos Origin). Voormalig algemeen directeur en oprichter Rik Hoogenberg krijgt een andere, nog in te vullen rol in de nieuwe directie van Be Informed. 

Nieuws

Meer nieuws over