Squarewise organiseert training voor transitiemakers

05 maart 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Squarewise heeft samen met Lanser Coaching een nieuwe 3-daagse training ontwikkeld. De training heeft de doelstelling om ‘transitiemakers’ op te leiden – veranderaars die met hun visie weten te inspireren, met passie mensen meekrijgen en met lef doorbraken weten te realiseren. De training bestaat uit drie losse trainingsdagen, verspreid over 2014.

“Squarewise heeft de ambitie om de transitie in de bouw- en energiesector te versnellen en om transitiemakers op te leiden. Squarewise gelooft dat je in het begin van je carrière je eigen overtuigingen en sterktes moet ontwikkelen om bij te dragen aan de transitie. Daarom heeft Squarewise in samenwerking met Lanser Coaching een 3-daagse training ontwikkeld” schrijft het adviesbureau op de eigen website.

De training richt zich op het ontwikkelen van ‘transitiemakers’. Drie pijlers staan centraal tijdens de opleiding: het vergoten van persoonlijke effectiviteit, het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het optimaliseren van communicatie.

Squarewise verzorgt training

Programma

De training bestaat uit drie losse trainingsdagen, verspreid over 2014. Een overzicht:

Vrijdag 21 maart (Amsterdam)

Onderwerpen: communicatie & identiteit (kernkwaliteiten) – persoonlijke effectiviteit

De eerste trainingsdag is erop gericht om persoonlijke leerdoelen helder te krijgen en inzicht te krijgen in je kwaliteiten en hoe deze optimaal te benutten. Er is een trainingsacteur aanwezig en je gaat aan de slag met kernkwadranten.

Vrijdag 13 juni (Bergen; NH)

Onderwerpen: transitie, samenwerken & visie – persoonlijk leiderschap

De tweede trainingsdag ligt de focus op omgaan met verandering. Je leert de verandercurve en begeleidingsbehoefte daarin. Je krijgt inzicht in je eigen manier van omgaan met verandering en weerstand en hoe hierin effectiever te worden. In de middag krijg je door middel van een outdoor spel meer inzicht in samenwerken. Na een gezamenlijk diner staat de avond in het teken van je eigen (levens/transitie)visie.

Vrijdag 19 september (Amsterdam)

Onderwerpen: communicatie en oefenen – communicatie

De derde en laatste trainingsdag staat in het teken van communicatie. Je leert onderscheid maken en interveniëren op de inhoud, procedure, interactie en emotie van een gesprek. Vanuit verschillende posities kun je een interactie tussen personen of groepen bezien en leer je interventies overwegen. In de middag kun je eigen cases oefenen met een trainingsacteur. Je sluit de training af met een persoonlijk ontwikkeldocument met actieplan.

Nieuws

Meer nieuws over