ICT bedrijf Atos wil verdubbelen in groeimarkt India

11 maart 2014 Consultancy.nl

Na Capgemini wil ook Atos flink inzetten op India. In de komende jaren zijn ze van plan hun aanwezigheid in India te versterken om zowel offshore capaciteit een boost te geven als  nieuwe business in de regio te zoeken. Atos heeft het doel gesteld om zo’n 10.000 man toe te voegen aan het personeel om zodoende het personeel in India tegen 2016 te verdubbelen.

De van oorsprong Franse IT-dienstverlener was een relatieve laatkomer in de Indiase markt. Pas in 2010 startte het de eerste operaties in de Indiase metropool Pune. Toen ter tijd werden 1.000 service centre werknemers voornamelijk ter ondersteuning van het moederbedrijf ingezet. Maar in de afgelopen paar jaar groeide de organisatie sterk naar ongeveer 10.000 werknemers. Op de lange termijn is het doel om het gedeelte van het off-shore delivery werk te reduceren en het aandeel van onafhankelijk IT- en consulting werk uit te bouwen.

Atos - India

In een interview met een Indiase krant liet Milind Kamat, CEO van Atos in India, weten dat de landenorganisatie de doelstelling heeft gemaakt om het huidige personeelsbestand te verdubbelen tegen 2016. “We investeren fors in India en daarbuiten in het werven van nieuwe mensen, voor delivery-, sales-, pre-sales en marketingprofessionals”.

De zet van Atos volgt de voetstappen van veel Amerikaanse en Europese IT dienstverleners zoals Accenture en Capgemini. De laatsgenoemde heeft het personeel in de laatste tien jaar uitgebreid naar zo’n 40.000 met diverse centres in Mumbai, Bangalore, Chennai, Kolkata, Pune, Hyderabad, Trivandrum en Salem. Ook Capgemini heeft ambitieuze doelstellingen gesteld in India – De organisatie wil uitgroeien naar 70,000 werknemers tegen 2015.

Nieuws

Meer nieuws over