Capgemini lanceert Digital Customer Experience

12 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Capgemini heeft wereldwijd een nieuwe service line gelanceerd: Digital Customer Experience (DCX). De nieuwe dienstverlening bundelt alle bestaande digitale expertise van de zakelijke dienstverlener onder een kap. DCX wordt de komende maanden gefaseerd uitgerold over Capgemini's meer dan 40 landenorganisaties – Nederland behoort tot een van de voorlopers.

De roep om digitalisering vanuit de markt wordt steeds groter, stelt Manfred van Gurchom, die leiding geeft aan de Nederlandse tak van DCX. “De huidige consument verwacht vlekkeloze interacties via meerdere kanalen met een snelle, bijna directe respons. Om dit te bewerkstelligen moeten bedrijven meer agile, innovatief, social en mobile zijn en, boven alles, compleet gefocust zijn op de klant.”

Capgemini - Digitally mature business

Echter, het is niet alleen de druk van klanten die bedrijven dwingt om in te springen op de digitaliseringtrend. Ook vanuit concurrentieperspectief is digitalisering niet meer weg te denken uit de strategische koers van een bedrijf. Voor organisaties uit alle sectoren bieden digitale strategieën en platformen namelijk megakansen. Zo kunnen bijvoorbeeld retailers digitalisering inzetten om hun commerciële slagkracht een impuls te geven, kunnen energiespelers hiermee de efficiency van hun bedrijfsvoering opkrikken en kunnen telecom bedrijven digitale strategieën gebruiken om hun klantenservice te verbeteren. Recent onderzoek van Capgemini en MIT toont aan dat digitale leiders genieten van een onderscheidend voordeel. Zo behalen ze niet alleen 9% meer omzet, maar zijn ze ook 26% meer winstgevend dan hun rivalen.

Bundeling van expertise

Hoewel Capgemini al een leidende speler is binnen het digitale landschap – vorig jaar werd het onder meer verkozen tot marktleider in Digital Strategy Consulting – heeft het adviesbedrijf besloten om zijn digitale dienstenaanbod verder te consolideren. DCX combineert zijn expertise in Technology (o.a. applicatiediensten, digital tools) met Consulting (o.a. business model, e-commerce).

Het DCX dienstenportfolio van Capgemini Nederland bestaat vooralsnog uit zes proposities, die beschikbaar zijn voor klanten uit alle sectoren.

Capgemini Consulting - Services

Uitrol

De Digital Customer Experience service line wordt de komende maanden wereldwijd uitgerold in een aantal fases. Samen met Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland behoort Nederland tot de belangrijkste markten van het adviesbureau. Vandaar dat DCX in ons land inmiddels al een feit is.

Bekijk onderstaande YouTube video voor meer informatie over Digital Customer Experience: