Capgemini Consulting: Digitale leiders presteren beter

29 januari 2013 Consultancy.nl

Bedrijven die volwassen zijn op het gebied van ‘digital’ realiseren aanzienlijk superieure financiële resultaten. Zo boeken ‘digitale leiders’ gemiddeld 9% meer omzet, realiseren ze veel hogere winstmarges en bereiken ze een significant hogere marktwaardering dan hun concurrenten. Dit blijkt uit het onderzoek ‘The Digital Advantage’ van Capgemini Consulting, dat zich baseert op 469 gesprekken met hogere leidinggevenden uit 391internationale bedrijven.
 
Het rapport van Capgemini Consulting is onderdeel van een driejarig gezamenlijk onderzoeksproject met het MIT Center for Digital Business. Samen doen de partners onderzoek naar digitale transformatie*. Vorig jaar verscheen het eerste onderzoeksrapport van de serie - Digital Transformation Study 2011.
 
Digitale volwassenheid
In het onderzoek definieren de consultants ‘digitale volwassenheid’ op basis van twee dimensies kent: digitale intensiteit (het ‘wat’) en de intensiteit van het transformatiemanagement (het ‘hoe’).
 
Capgemini Consulting - Digital Maturity
 
Uit de berekeningen komt naar voren dat ‘digitaal voordeel’ tot beduidend betere financiële resultaten leidt. Zo boeken bedrijven met een hoge digitale intensiteit gemiddeld 6% of 9% meer omzet. Het effect van een solide infrastructuur voor het faciliteren van digitale transformatie is nog sterker: bedrijven met een hoge volwassenheid op het gebied van transformatiemanagement boeken gemiddeld tussen 9% en 26% meer winst.
 
Capgemini Consulting - Revenue Generation
Capgemini Consulting - Profitability
 
Herman-Jan Carmiggelt, Vice-President van Capgemini Consulting Nederland zegt: “Digitale technologie heeft de potentie om de prestaties en het bereik van organisaties radicaal te verbeteren. Maar net als in eerdere radicale transformaties gaat het niet alleen over het implementeren van nieuwe technologieën. Het gaat ook en vooral over de herinrichting van organisaties, processen en het veranderen van houding, gedrag en competenties van mensen”.
 
*Digitale transformatie is het gebruik van digitale technologie, zoals sociale media, mobiele oplossingen, analysemogelijkheden en geïntegreerde apparaten,gericht op het verbeteren van de prestaties of reikwijdte van de organisatie.

Nieuws

Meer nieuws over