Werken bij First Consulting? Consultants aan het woord

07 februari 2014 Consultancy.nl

Door de snelle groei die First Consulting doormaakt, starten er maandelijks nieuwe medewerkers bij het adviesbureau. Hoe bevalt het deze medewerkers om bij dit snelgroeiende adviesbureau te werken? Twee consultants die het afgelopen jaar bij het bureau zijn gestart aan het woord over hun projecten en ervaringen.

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?

Bas Berkel: Ik ben erg geïnteresseerd in procesoptimalisatie en tijdens mijn zoektocht naar werk in de energiesector bleek dat deze interesse heel goed aansluit bij de activiteiten en projecten van First Consulting. Naast deze afwisselende werkzaamheden is de leuke bedrijfscultuur doorslaggevend geweest bij mijn keuze voor First Consulting.

Johan Flikweert: Na het afronden van mijn studie Technische Natuurkunde ben ik aan de slag gegaan als consultant. Ik denk dat ik goed match met First Consulting omdat ik mijn analytische vaardigheden wil inzetten binnen een projectmatige omgeving. Voor mij is IT altijd een hobby geweest en als consultant bij First Consulting kan ik mij veel bezighouden met IT-vraagstukken.

Welke rol vervul je binnen je huidige project?

Bas Berkel: In mijn huidige rol help ik een grote Nederlandse netbeheerder met een project dat zich focust op veiligheid en kwaliteit. Het belangrijkste doel van dit project is het inrichten en optimaliseren van meerdere processen gerelateerd aan de veiligheid en kwaliteit van het energienetwerk. Ik ben verantwoordelijk voor twee deelprojecten. In één deelproject wordt een nieuw kwaliteitscontroleproces van het energienetwerk getest door middel van een pilot. In deze pilot wordt een applicatie ontwikkeld die voor een optimalisatieslag moet zorgen tijdens het controleproces. Samen met een collega faciliteer ik de operationele activiteiten omtrent dit nieuwe controleproces. De uitdaging ligt hierbij in het vertalen van de klantbehoeften naar een optimaal functionerende applicatie.

Het andere deelproject heeft als doel het migreren en samenvoegen van de belangrijkste richtlijnen voor de werkzaamheden aan het energienet. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze richtlijnen niet eenduidig worden geïnterpreteerd door degenen die werkzaamheden aan het energienetwerk uitvoeren. Daarom ben ik een instructie aan het ontwikkelen waarin de verschillende richtlijnen eenduidig zijn beschreven en zijn samengevoegd.

Johan Flikweert: In mijn huidige rol maak ik deel uit van een IT ontwikkelteam dat een Nederlandse netbeheerder in meerdere IT projecten ondersteunt. Ik houd me bezig met het analyseren van problemen en het ontwerpen, ontwikkelen, testen en documenteren van IT applicaties. Dit werk is erg afwisselend en als team nemen we werk van elkaar over als dat nodig is. Doordat we op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden, stijgt het kennisniveau snel en is de werkwijze binnen het team uniform. De vlotte samenwerking binnen het team is voor mij een verademing; zowel zakelijk als privé kan ik goed opschieten met mijn collega’s.

Wat zijn je verantwoordelijkheden naast je reguliere werkzaamheden?

Bas Berkel: Bij First Consulting zijn er veel kansen om naast de reguliere werkzaamheden ook andere activiteiten op te pakken. Ik heb de kans aangegrepen om mij te verdiepen in de ontwikkeling van een promotiefilm voor het bedrijf, gericht op de positionering van First Consulting en het recruiten van nieuwe talenten.

Johan Flikweert: Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen binnen de IT. Daarom ben ik betrokken bij de themagroep technologie. Deze themagroep staat stil bij IT ontwikkelingen en de toepasbaarheid van deze ontwikkelingen in de business (zoals het verzamelen en gebruiken van Big Data). Daarnaast houd ik me bezig met het onderhoud en uitbreiding van het First Consulting intranet.

Een First Consultant kenmerkt zich als een slimme denker die resultaatgericht handelt. Werken bij én met de klant om gezamenlijk tot een pragmatische en kwalitatieve uitvoering van een project komen, staat bij First Consulting hoog in het vaandel. Respectvol, ambitieus, daadkrachtig en ondernemend zijn kernwaarden waar iedere First Consultant aan voldoet.

Nieuws

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Corporate Finance Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting flowresulting Front Consulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo innogy Consulting INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Scenter Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup Young Advisory Group Zanders Zestgroup

Meer nieuws over