Drie consultants van First Consulting aan het woord

07 februari 2014 Consultancy.nl

Door de snelle groei die First Consulting doormaakt, starten er maandelijks nieuwe medewerkers bij het adviesbureau. Hoe bevalt het deze medewerkers om bij dit snelgroeiende adviesbureau te werken? Drie consultants die het afgelopen jaar bij het bureau zijn gestart aan het woord over hun ervaringen.

Yamina Khattala

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?

Ik heb de overstap naar First Consulting gemaakt vanuit een adviserende rol binnen een internetbedrijf in consumentenelektronica. Bij mijn vorige werkgever vond ik de ontwikkelingsmogelijkheden te beperkt. Dit was voor mij de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging met meer vrijheid en direct contact met de business. First Consulting biedt me deze mogelijkheden.

Yamina Khattala - First Consulting

Welke rol vervul je binnen je huidige project?

In mijn huidige project ben ik actief in het Business Intelligence (BI) team op de Business-to-Business (B2B) afdeling van een grote energieleverancier. Samen met het BI team draag ik zorg voor o.a. transparantie van alle rapportages binnen B2B. Tevens ben ik er verantwoordelijk voor dat in de toekomst de ontwikkeling van rapportages binnen de B2B doelarchitectuur gaat vallen. Binnen de organisatie ben ik het eerste aanspreekpunt voor alle B2B rapportage aanvragen en ik ben verantwoordelijk voor de afstemming van huidige en nieuwe KPI definities met managers binnen het B2B bedrijfsonderdeel.

Wat zijn je verantwoordelijkheden naast je reguliere werkzaamheden?

Dit jaar ga ik mij inzetten voor een leiderschapstraject en faciliteer ik een interne training voor collega’s. Deze plannen bieden mij naast de verschillende projecten een mooi vooruitzicht!

Bas Berkel

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?

Ik ben erg geïnteresseerd in procesoptimalisatie en tijdens mijn zoektocht naar werk in de energiesector bleek dat deze interesse heel goed aansluit bij de activiteiten en projecten van First Consulting. Naast deze afwisselende werkzaamheden is de leuke bedrijfscultuur doorslaggevend geweest bij mijn keuze voor First Consulting.

Bas Berkel - First Consulting

Welke rol vervul je binnen je huidige project?

In mijn huidige rol help ik een grote Nederlandse netbeheerder met een project dat zich focust op veiligheid en kwaliteit. Het belangrijkste doel van dit project is het inrichten en optimaliseren van meerdere processen gerelateerd aan de veiligheid en kwaliteit van het energienetwerk. Ik ben verantwoordelijk voor twee deelprojecten. In één deelproject wordt een nieuw kwaliteitscontroleproces van het energienetwerk getest door middel van een pilot. In deze pilot wordt een applicatie ontwikkeld die voor een optimalisatieslag moet zorgen tijdens het controleproces. Samen met een collega faciliteer ik de operationele activiteiten omtrent dit nieuwe controleproces. De uitdaging ligt hierbij in het vertalen van de klantbehoeften naar een optimaal functionerende applicatie.

Het andere deelproject heeft als doel het migreren en samenvoegen van de belangrijkste richtlijnen voor de werkzaamheden aan het energienet. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze richtlijnen niet eenduidig worden geïnterpreteerd door degenen die werkzaamheden aan het energienetwerk uitvoeren. Daarom ben ik een instructie aan het ontwikkelen waarin de verschillende richtlijnen eenduidig zijn beschreven en zijn samengevoegd.

Wat zijn je verantwoordelijkheden naast je reguliere werkzaamheden?

Bij First Consulting zijn er veel kansen om naast de reguliere werkzaamheden ook andere activiteiten op te pakken. Ik heb de kans aangegrepen om mij te verdiepen in de ontwikkeling van een promotiefilm voor het bedrijf, gericht op de positionering van First Consulting en het recruiten van nieuwe talenten.

Johan Flikweert

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?

Na het afronden van mijn studie Technische Natuurkunde ben ik aan de slag gegaan als consultant. Ik denk dat ik goed match met First Consulting omdat ik mijn analytische vaardigheden wil inzetten binnen een projectmatige omgeving. Voor mij is IT altijd een hobby geweest en als consultant bij First Consulting kan ik mij veel bezighouden met IT-vraagstukken.

Johan Flikweert - First Consulting

Welke rol vervul je binnen je huidige project?

In mijn huidige rol maak ik deel uit van een IT ontwikkelteam dat een Nederlandse netbeheerder in meerdere IT projecten ondersteunt. Ik houd me bezig met het analyseren van problemen en het ontwerpen, ontwikkelen, testen en documenteren van IT applicaties. Dit werk is erg afwisselend en als team nemen we werk van elkaar over als dat nodig is. Doordat we op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden, stijgt het kennisniveau snel en is de werkwijze binnen het team uniform. De vlotte samenwerking binnen het team is voor mij een verademing; zowel zakelijk als privé kan ik goed opschieten met mijn collega’s.

Wat zijn je verantwoordelijkheden naast je reguliere werkzaamheden?

Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen binnen de IT. Daarom ben ik betrokken bij de themagroep technologie. Deze themagroep staat stil bij IT ontwikkelingen en de toepasbaarheid van deze ontwikkelingen in de business (zoals het verzamelen en gebruiken van Big Data). Daarnaast houd ik me bezig met het onderhoud en uitbreiding van het First Consulting intranet.

Een First Consultant kenmerkt zich als een slimme denker die resultaatgericht handelt. Werken bij én met de klant om gezamenlijk tot een pragmatische en kwalitatieve uitvoering van een project komen, staat bij First Consulting hoog in het vaandel. Respectvol, ambitieus, daadkrachtig en ondernemend zijn kernwaarden waar iedere First Consultant aan voldoet.

Herken jij jezelf in dit beeld en wil jij een rol spelen in de groei die First Consulting doormaakt? Reageer dan op een van de vacatures van First Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over