KPMG Cairns kantoor stapt over naar Grant Thornton

07 februari 2014 Consultancy.nl

5 partners en 70 adviseurs van het KPMG kantoor in Cairns (Queensland; Australië) hebben de overstap gemaakt naar Grant Thornton. De overstap van het Big 4 kantoor naar de branchegenoot vindt formeel op 1 maart 2014 plaats.

Volgens een persverklaring van KPMG, weken de strategische doelstellingen van het kantoor in Cairns steeds verder af van die van KPMG Australië. De nationale praktijk richt zich met name op corporate en grote organisaties, terwijl de adviseurs werkzaam in Cairns met name de middelgrote en kleinere organisaties bedienen. Als gevolg daarvan, besloten beide partijen in goed overleg om ieder zijn eigen weg te gaan en besloten de circa 75 adviseurs zich bij Grant Thornton te voegen.

KPMG - Grant Thornton - Cairns

“De lokale Cairns praktijk is toonaangevend in zijn markt en we wensen het team veel succes met hun toekomstige uitdagingen” zegt Peter Siebels, KPMG’s hoofd van Private Enterprise in Australië. Grant Thornton Australia is verheugd over de aanwinst: “We zijn verheugd te kunnen uitbreiden met North Queensland organisaties, met name op het gebied van toerisme, landbouw, infrastructuur en nationale business sectoren”.

Trend

Deze deal tussen KPMG en Grant Thornton in Australië past in een trend die momenteel wereldwijd zichtbaar is: lokale accountants- en adviesbureaus wisselen actief tussen de Big 4 kantoren en hun naaste concurrenten, zoals BDO, Grant Thornton, Baker Tilly en PKF. Zo hebben in Australië in de laatste 18 maanden diverse kantoren van PKF zich gevoegd bij BDO. Wereldwijd verloor PKF ook al kantoren aan Mazars in Zuid-Afrika en het kantoor in Sarajevo werd weggekaapt door Baker Tilly. Een ander voorbeeld: PwC Frans-Polynesië stapte afgelopen november over naar BDO.

Nieuws

Meer nieuws over