Accenture: Harald Timmer volgt Barend van Doorn op

05 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Barend van Doorn, Executive Partner & BPO lead bij Accenture maakt per 1 april de overstap naar Genpact, een business process management specialist met meer dan 60,000 werknemers wereldwijd. Hij wordt bij Genpact Vice President Sales voor continentaal Europa. Harald Timmer, partner en hoofd van de CRM tak bij Accenture zal Van Doorn vervangen.

Van Doorn begon zijn loopbaan in 1994 bij Reuters als Business Development Manager, waar hij uiteindelijk vier jaar werkte. Daarna was hij ruim 15 jaar bij Accenture actief. Van Doorn werd onder meer verantwoordelijk voor de Business Process Outsourcing (BPO) tak bij het adviesbureau en was nauw betrokken bij verschillende grote adviestrajecten aan de financiële sector op het gebied van outsourcing- en provisieverbodvraagstukken. Ook heeft Van Doorn een ruime expertise met het implementeren van nieuwe klant- en verdienmodellen. Bij het Amerikaanse Genpact zal Van Doorn als Vice President Sales verantwoordelijk worden voor de regio continentaal Europa.

Harald Timmer - Barend van Doorn

Opvolger: Harald Timmer
Harald Timmer, partner bij Accenture en de huidige verantwoordelijke voor de CRM tak van de adviesorganisatie zal de rol van Van Doorn overnemen. Timmer begon zijn loopbaan bij KPMG Consulting (de juridische voorganger van BearingPoint) in 2000. Na de overname van KPMG Consulting door Atos in Nederland en Groot-Brittannië verhuisde Timmer mee naar Atos Consulting. waar hij uiteindelijk tot medio 2008 werkzaam bleef. Vervolgens maakte hij de overstap naar Accenture, waar hij partner werd en de leiding kreeg over de CRM tak. Timmer heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van business strategie, transformatie en implementatie van programma’s en programmamanagement.

Overige recente topbenoemingen bij Accenture:

- Eind vorig jaar werd ex DNB-directielid Lex Hoogduin als adviseur aangesteld binnen de FS praktijk.
- In september werd Manon van Beek benoemd tot Country Managing Director voor Nederland.