Lex Hoogduin versterkt Accenture Financial Services

18 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig directielid van De Nederlandsche Bank (DNB) Lex Hoogduin (57) is in dienst getreden bij Accenture. Hij is gestart als adviseur van de Financial Services praktijk van het adviesbureau.

Tussen 2009 en 2011 werkte Lex Hoogduin als directeur van DNB, waar hij verantwoordelijk was voor onder meer economisch beleid en onderzoek, financiële markten en betalingsverkeer. In juli 2011 verliet hij de centrale bank nadat bekend werd dat Klaas Knot de toenmalige topman - Nout Wellink - zou vervangen als president van DNB. Daarvoor werkte Hoogduin onder meer voor Robeco als Chief Economist, als Directeur van ondezoeksinstituut Iris en jarenlang voor DNB.

Lex Hoogduin heeft ook in de academische wereld een sterke track record opgebouwd. Zo is hij hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar Monetaire Economie en Financiële Instellingen aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn academische activiteiten is hij onder andere bij het CBS op bestuurlijk niveau actief en adviseert hij het IMF op het terrein van monetaire en financiële stabiliteit.

Lex Hoogduin - Accenture Financial Services

“Ik ben al jaren gefascineerd door complexiteit en onzekerheid in de financiële sector. Daarbij wil ik de vertaalslag naar het bestuur van financiële organisaties maken. ICT en datasystemen spelen in dat proces een cruciale rol. Accenture zet technologie in om complexiteit en onzekerheid beter te beheersen en te helpen met het analyseren en bepalen van de gevolgen van strategische keuzen en risico’s voor de bedrijfsresultaten. Samen kunnen we organisaties in de financiële sector helpen om hun koers voor de nabije toekomst te bepalen en concreet te maken” aldus Hoogduin over zijn nieuwe rol.

Barend van Doorn, managing director Financial Services bij Accenture, zegt over de adviesrol van Hoogduin: “Onverwachte ontwikkelingen en onzekerheid hebben momenteel grote invloed op de economie. Veranderende regelgeving, snel opkomende concurrentie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën zetten ook de bancaire sector onder druk. Accenture helpt financiële organisaties vanuit een heroriëntatie op bestaande modellen door te groeien en beter te presteren. Inzicht en grip krijgen op onzekere factoren en risico’s staat hierbij centraal. Wij zijn overtuigd dat Lex Hoogduin met zijn kennis van en visie op de economie en financiële sector een waardevolle bijdrage kan leveren aan de activiteiten van onze Financial Services praktijk”.