Barend van Doorn benoemd tot Director BPO Accenture

27 oktober 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Barend van Doorn benoemd tot Executive Director Business Process Outsourcing (BPO). In zijn nieuwe functie gaat Van Doorn ook deel uitmaken van het Management Team van Accenture Nederland. Daarnaast behoudt hij zijn huidige verantwoordelijkheden als Lead Banking in de Financial Services-praktijk. Van Doorn volgt Marc Korthout op die Lead Technology Benelux wordt voor een aantal industrieën, waaronder consumentengoederen en -diensten, pharma, retail en transport.

Van Doorn werkt sinds 1998 bij Accenture. In 2005 is hij Senior Executive geworden in de Communicatie, Media en Technologie-praktijk en vervolgens Senior Executive en Lead Banking in de Financial Services-praktijk van de organisatie. Voordat hij bij Accenture startte, was Van Doorn onder andere Business Development Manager bij Reuters. Hij behaalde zijn doctoraal Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en zijn MBA aan de Antwerp Business/Kellogg's Northwestern University in Chicago.

Reactie Barend van Doorn
Van Doorn zegt over zijn nieuwe rol: "De markt voor Business Process Outsourcing groeit sterk. Kostenverlaging en kwaliteitsverbetering zijn daarbij belangrijke drijfveren. Maar ook de toegang tot industriespecifieke kennis die organisaties zelf niet in huis hebben, speelt een grote rol", zegt Van Doorn. "Door BPO kunnen ook Nederlandse bedrijven deze wereldwijde expertise benutten. In de VS en het Verenigd Koninkrijk is de markt al een stuk volwassener als het gaat om uitbesteding. Het is mijn uitdaging om met deze kennis en ervaring de groeikansen voor BPO binnen de Nederlandse markt optimaal te benutten."

Reactie Accenture Managing Director Anja Montijn-Groenewoud
"BPO is een waardevolle strategie voor organisaties die nieuwe manieren zoeken om kosten te controleren, kwaliteit te verbeteren, risico's te verminderen en transparantie te vergroten. Met offshoring is het grootste effect en besparingspotentieel te realiseren. De snelle groei in zowel de hoeveelheid werk die bedrijven aan ons uitbesteden, als het aantal medewerkers van Accenture op offshore locaties bevestigt dit. Onze wereldwijde delivery centers waaronder die in India en de Filipijnen ondersteunen zowel functiespecifieke processen zoals inkoop, HR of finance, als industriespecifieke processen voor energiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen of zorginstellingen," zegt Anja Montijn-Groenewoud, Managing Director Accenture. "Gezien het potentieel van BPO hebben wij graag specialisten aan het roer. Barend stond aan de basis van BPO in Nederland. Hij was nauw betrokken bij de eerste significante BPO-overeenkomst en diverse outsourcingactiviteiten in de financiële sector."