Novius Academy start Masterclass Verandermanagement

26 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Onlangs is Novius Academy, de opleidingstak van adviesbureau Novius, gestart met een nieuwe reeks Masterclasses Verandermanagement voor senior (project)managers. De kick-off van de opleiding vond plaats in een opmerkelijke omgeving: Dierenpark Amersfoort.

In de Masterclasses krijgen deelnemers, bestaande uit ervaren programma- en projectmanagers, inzicht in de visie van Novius op verandermanagement. De masterclasses bestaan uit 6 bijeenkomsten: een kick off, 3 masterclasses, een evaluatie en een ‘terugkom-class´. De organisatie van de training ligt in handen van Rob Chabot (Principal Consultant) en Etienne Mommers (Projectmanager).

Succesvolle verandering

Vanuit de overtuiging dat ‘geloofwaardigheid’ een cruciale factor is voor succesvolle verandering, krijgen deelnemers een aantal ‘brillen’ uitgereikt. Deze brillen – manieren van kijken naar verandering in allerlei vormen: strategieën, visies, gereedschappen, interventies en werkvormen – helpen de deelnemers om te onderzoeken wie zij zijn als veranderaar. “Om geloofwaardig te zijn, moet je kiezen, een duidelijk profiel hebben, authentiek zijn. Dit loopt als een rode draad door het programma. Welke brillen spreken je aan en welke niet? Wat laat je links liggen en wat ga je verder onderzoeken” aldus Novius.

Naast theorie en het oefenen van vaardigheden krijgen deelnemers ruimte om op praktijksituaties te reflecteren. Zo worden tussen de masterclasses ook individuele gesprekken gevoerd, waarin de leervraag en profiel als veranderaar van cursisten uitgebreid wordt doorgelicht.

Dierenpark

Tijdens de Kick off van de Masterclasses, die plaatsvond in Dierenpark Amersfoort, gingen de deelnemers aan de slag met de eerste leervragen. Ook kregen de deelnemers ter plekke de eerste bril aangereikt: hoe werken dieren eigenlijk samen? Wat gebeurt er als de samenstelling van een groep veranderd? En op welk dier lijk ik eigenlijk?

Novius Academy start Masterclass Verandermanagement

Na afloop van de serie masterclasses hebben deelnemers een concreter beeld bij wie ze zijn en waarin ze effectiever zijn geworden als veranderaar. Ook kunnen ze putten uit verschillende concrete handvatten die zij direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werkpraktijk.