Strategyconsultancy Bain & Company beste werkgever

03 februari 2014 Consultancy.nl

Bain & Company is volgens het Amerikaanse jobplatform Glassdoor de beste werkgever om voor te werken in 2014. In de ‘Best Places to Work 2014’ ranking eindigt het wereldwijde strategie en management consultancybureau hoger dan gevestigde namen als Twitter, LinkedIn, Facebook en Apple.

Jaarlijks brengt Glassdoor de ‘Best Places to Work’ ranglijst uit. Volgens de initiatiefnemers, is de beste manier om erachter te komen hoe attractief een werkgever is, door de mensen te vragen die de organisatie het beste kennen – hun werknemers. Zo vroeg Glassdoor medewerkers van bedrijven om hun werkgever een cijfer te geven voor werknemerstevredenheid, op basis van meer dan 20 aspecten binnen vijf categorieën. Alleen bedrijven met meer dan 50 reviews werden opgenomen in de ranking.

Bain & Company - Best firm to work for

Waarom is Bain & Company volgens hun werknemers zo’n uitstekende werkgever? Van de 443 reviews die het kreeg, scoorde het hoog binnen vier van de vijf dimensies: culture & values, arbeids-voorwaarden, Management en Career Opportunities.

Het consultancybureau wordt alom geroemd om de leerervaring die het mensen biedt, de high-impact van het werk, de kwaliteit van het leiderschap en de internationale carrièrekansen, zoals externships (werken voor een bepaalde periode bij een klant buiten de adviesbranche) en office transfers (tijdelijke transfers naar buitenlandse kantoren).

Alleen binnen de categorie ‘Work-Life Balance’ scoort Bain iets lager, hoewel dat kan worden toegeschreven aan de branche waarin het actief is. Overwerken is in de gehele adviesbranche namelijk de normaalste gang van zaken. 

Top 50

In de volledige top 50 van de ‘Best Places to Work 2014’ ranking staat opvallend genoeg maar een ander adviesbureau: het Amerikaanse Slalom Consulting. In de 2013 lijst stonden er nog 4 consultancybureaus in de top 50, naast wederom Bain en Slalom bevatte de lijst ook McKinsey (#2) en Boston Consulting Group (#10). In 2012 namen Bain en McKinsey zelfs de bovenste twee plekken voor hun rekening, zie ‘Glassdoor: Bain en McKinsey zijn beste werkgevers’ voor meer informatie.

Beste CEO’s

Vorig jaar voerde Glassdoor een soortgelijk onderzoek door onder CEO’s van organisaties. Het platform vroeg werknemers om hun CEO te beoordelen. In de top 50 beste CEO’s staan zes bestuurders van bedrijven actief in de adviesbranche, waaronder Dominic Barton van McKinsey & Company (#3), Jim Turley van EY (#4) en Pierre Nanterme van Accenture (#10). Facebook’s Mark Zuckerberg staat op #1.

Nieuws

Meer nieuws over