Capgemini Consulting steunt goed doel Smile Train

31 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Capgemini Consulting gaat de internationale liefdadigheidsinstelling Smile Train adviseren in de herstructurering van het partnermodel. Door een consult ter waarde van $500.000 te schenken wil het strategische advieskantoor de banden aanhalen tussen Smile Train en hun gemeenschap bestaande uit agentschappen, doktoren en ziekenhuizen in meer dan 85 ontwikkelingslanden.

Smile Train

Wereldwijd zet Smile Train zich in om Schisis, een aangeboren hazenlip, bij pasgeborenen behandelbaar te maken. Sinds 1999 focust de liefdadigheidsorganisatie zich op het opzetten van speciale programma’s die duizenden partnerziekenhuizen wereldwijd voorlichten over betere opleiding van medisch personeel.

Over de samenwerking met het adviesbureau toont Smile Train Vice President Mackinnon Engen, verantwoordelijk voor Partnerships & Program Development, zich gelukkig: “We zijn opgetogen Capgemini Consulting als nieuwe partner van Smile Train te mogen verwelkomen. De ondernemende aard van Capgemini en toewijding richting onze organisatie geeft hoop voor een mooie toekomst.”

Capgemini Consulting steunt goed doel Smile Train

Tienweeks programma

Na een volledige doorlichting van de belangrijkste stakeholders binnen de non-profit organisatie, waaronder doktoren, verpleegsters, en de plaatselijke chirurgen, voerde Capgemini Consulting een tienweeks programma uit. Dit programma had het doel het bestaande partner model van Smile Train uit te breiden en te standaardiseren. Bovendien moest het programma de merkaffiniteit onder de regionale partners en ziekenhuizen verhogen.

Volgens Barbara Spitzer, Vice President bij Capgemini Consulting, valt er nog grote winst te behalen op het gebied van onderlinge verbondenheid: “Door middel van de bedachte strategieën moet Smile Train haar regionale managers en partners op ieder niveau belonen op basis van verdiensten. Dit zal een goede moraal en enthousiasme van partners en vrijwilligers alleen maar in de hand werken. Een onontbeerlijke component bij non-profit personeel.”

Tot slot heeft Capgemini Consulting Smile Train geholpen bij interne en externe fondswerving, en zal in de toekomst nauw betrokken blijven bij de liefdadigheidsinstelling. Naast Smile Train zal het management consultancybureau zich ook op andere non-profit organisaties gaan richten door het bieden toonaangevende diensten en oplossingen.