Ecorys begeleidt onderwijsdelegatie van Oekraine

24 januari 2014 Consultancy.nl

Ecorys heeft afgelopen week een Oekraïense delegatie van onderwijsvertegenwoordigers wegwijs gemaakt in Nederland. De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt staat centraal in het bezoek. Op dit gebied hoopt de Oost-Europese delegatie concrete informatie in te winnen over de aanpak in Nederland.

Nederlandse onderwijssysteem

Volgens een onlangs gepubliceerd rapport van het World Economic Forum, in samenwerking met advieskantoor Mercer, staat het Nederlandse onderwijssysteem op nummer zeven van beste systemen ter wereld. Daarmee behoort Nederland tot de mondiale onderwijstop. Niettemin geldt ook een langetermijn visie; het is belangrijk dat onderwijs aansluit op de behoeften van de arbeidsmarkt. Daarom heeft de overheid in de afgelopen jaren op dat terrein samen met diverse onderwijsinstanties enkele projecten opgezet. Een voorbeeld daarvan is het Techniekpact 2020, dat vorig jaar mei gelanceerd werd en het tekort aan technisch personeel moet oplossen.

Ecorys begeleidt onderwijsdelegatie van Oekraine

Met het tripje naar ons land willen de Oekraïners het functioneren van best practice onderwijsinstellingen en de opzet van enkele samenwerkingsverbanden met eigen ogen aanschouwen.  

Rondgang

De adviseurs van Ecorys hebben de Oekrainiers langs diverse instellingen en organisaties begeleid. Onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam, NUFFIC (Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs), Stichting Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven, ROC Mondriaan, Haagse Hogeschool, Universiteit Leiden, Vereniging van Hogescholen, Hogeschool Rotterdam, Stichting Innovatie Alliantie en SOS Vakmanschap kwamen aan bod.   

Nieuws

Meer nieuws over