Heemskerk slaagt voor DigiD beveiligingsassessment

16 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Gemeente Heemskerk is geslaagd voor de DigiD ICT-beveiligingsassessment. Hiermee kan de gemeente ook dit jaar aangesloten blijven op het DigiD platform. De ICT-audit werd uitgevoerd door accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk.

In 2012 besloot de overheid dat alle organisaties die DigiD gebruiken, moeten voldoen aan een beveiligingsnorm. Via een ICT-beveiligingsassessment moeten zij dit vervolgens laten toetsen. Gemeenten hadden tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2014 de tijd om de DigiD beveiligings-assessment uit te voeren*. De controle fungeert als een toets op het beveiligingsbeleid, de veiligheid van koppelingen met DigiD en de ICT-protocollen van de gemeente. Ook moet de gemeentelijke website een test ondergaan.

Heemskerk slaagt voor DigiD ICT-beveiligingsassessment

Gemeente Heemskerk huurde Baker Tilly Berk in om de ICT-beveiligingsassessment uit te voeren. De audit werd uitgevoerd door een gecertificeerde auditor en deze heeft net voor Kerst een positief rapport afgegeven aan de gemeente. Het rapport is inmiddels opgestuurd naar Logius, de partij die de dienst DigiD levert.

* Niet alle gemeenten hebben hieraan kunnen voldoen, een aantal heeft inmiddels uitstel aangevraagd.