9 adviesbureaus in Top 15 werkgevers voor fiscalisten

25 december 2013 Consultancy.nl

Circa een vijfde van de fiscalisten zou het liefst bij de Belastingdienst werken, daarmee is het voor het tweede jaar op rij de populairste werkgever onder fiscalisten. Dit blijkt uit het ‘Werken in de Fiscaliteit’ onderzoek van Berenschot en SDU Uitgevers, gehouden onder zo’n 350 fiscalisten. In de top 15 werkgevers voor fiscalisten staan negen bedrijven die ook actief zijn in de consultancybranche.

De top 15 meest populaire werkgevers onder fiscalisten:

1. Belastingdienst 6. PwC
2. Rechterlijke macht 7. Mazars
3. BDO 7. Deloitte
4. Wetenschappelijk onderwijs 8. Accon avm
5. KPMG Meijburg & Co 9. Flynth
5. Loyens & Loeff 9. Taxperience
6. EY 10. Meeuwsen Ten Hoopen
6. Baker Tilly Berk 10. Clifford Chance


Top 15 werkgevers voor fiscalisten

De Belastingdienst is voor een op de vijf fiscalisten (20,3%) de eerste keuze. Op de tweede plaats vinden we de rechterlijke macht, die net zoals de Belastingdienst won aan aantrekkelijkheid ten opzichte van vorig jaar. De top drie wordt gecompleteerd door BDO. De Big Four - EY, PwC, Deloitte en KPMG Meijburg & Co - staan weliswaar allemaal in de top tien, maar vergeleken met 2012 zijn ze alle vier voor een kleiner percentage van de fiscalisten eerste keuze.

Werken in de Fiscaliteit

Het grote marktaandeel van de grote accountants- en advieskantoren in de ranking is niet geheel verassend te noemen. Uit het onderzoek komt naar voren dat bijna één op de twee (47%) Nederlandse fiscalisten zijn brood verdient bij dergelijke zakelijke dienstverleners. 15% van alle fiscalisten werkt bij belastingadvieskantoren en een zelfde percentage bij overheidsorganisaties. Samen zijn deze drie soorten organisaties dus goed voor 80% van alle fiscale werkgelegenheid.

Nieuws

Meer nieuws over