Capgemini Consulting CFO Erik van Schie naar Grontmij

17 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Erik van Schie, de huidige Chief Financial Officer van Capgemini Consulting in Nederland, maakt per 1 januari 2014 de overstap naar Grontmij*. Bij het internationale advies- en ingenieursbureau gaat hij aan de slag als Financieel Directeur.

Van Schie (51) heeft de afgelopen jaren diverse leidinggevende rollen vervuld in financiële functies en business-units van Capgemini en haar rechtsvoorgangers. Sinds begin 2011 is hij CFO van Capgemini Consulting, de management consultancy tak van de IT-dienstverlener. Daarvoor was hij onder meer verantwoordelijk voor de Financial Risk Management praktijk en Chief Financial Officer (CFO) van de Benelux regio van Capgemini Outsourcing.

Erik van Schie - Grontmij

“Door zijn achtergrond in de business en zijn gedegen financiële kennis zijn wij er van overtuigd dat Van Schie een uitstekende Financieel Directeur voor Grontmij in Nederland zal zijn. Erik beschikt over de deskundigheid en ervaring die nodig is om de strategie voor Grontmij Nederland verder mee uit te bouwen” zegt Ton de Jong, algemeen directeur van Grontmij Nederland.

Saillant detail: De Jong heeft nog niet zo lang geleden hetzelfde pad bewandeld. Hij werkte ruim 20 jaar voor adviesbureau Capgemini Consulting en haar juridische voorganger Ernst & Young Consulting, waarvan de laatste vijf jaar als Country Managing Director. De Jong maakte in december vorig jaar de overstap naar Grontmij.

* Grontmij behoort met circa 10.000 werknemers verspreid over 350+ kantoren tot de vijf grootste advies- en ingenieursbureaus van Europa.