Ecorys leidt Europese Erasmus+ programma in UK

05 december 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Ecorys heeft samen met de British Council een groot project gewonnen voor het managen van het Europese Erasmus+ programma* in het Verenigd Koninkrijk.

Tussen 2007 en 2013 was Ecorys in opdracht van de Britse overheid en de EC verantwoordelijk voor het leiden van het UK National Agency voor het Leonardo, Grundtvig en Transversal Programma’s. Het Erasmus+ programma is een vervolg op deze programma’s en loopt van 2014-2020. Het is gericht op het financieren en ondersteunen van activiteiten op het gebied van onderwijs, training, jongeren en sport binnen alle fases en sectoren van ‘lifelong learning’, zoals voortgezet en -beroepsonderwijs, volwassenonderwijs, scholen en jeugdactiviteiten.

Ecorys - Lifelong Learning Programme

De British Council en Ecorys worden verantwoordelijk voor het totale Erasmus+ programma in het Verenigd Koninkrijk. Beide partijen zullen de EC en de (lokale) overheden in het Verenigd Koninkrijk bijstaan bij alle dagelijkse werkzaamheden rond het leiden, uitvoeren en monitoren van de programma’s. Dit omvat aspecten als het ontvangen en beoordelen van financieringsaanvragen, het opstellen van contracten en het monitoren van de projecten gedurende hun hele looptijd.

“Wij kijken ernaar uit om Britse organisaties te blijven ondersteunen bij het financieren van projecten die van grote waarde zijn voor de ontwikkeling en inzetbaarheid van de deelnemers” zegt Chris Walker, National Agency Director bij Ecorys.

Ecorys leidt Europese Erasmus+ programma in UK

Ruth Sinclair-Jones van de British Council voegt daaraan toe: “Wij zijn zeer verheugd om te blijven samenwerken met Ecorys om gezamenlijk het Erasmus+ programma te leiden”.

Europese Commissie en Ecorys

Ecorys heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke adviespartner van de Europese Commissie. Zo is het een van de top 10 externe adviespartners van EuropeAid en ondersteunt het diverse directoraten-generaal op uiteenlopende socio-economische beleidsterreinen.

* Het Europese Erasmus+ programma van de Europese Commissie start op 1 januari 2014 en vervangt bestaande EC-programma’s voor projecten op het gebied van onderwijs, training, jeugd en sport. 

Nieuws