Ecorys in Top 10 externe adviespartners van EuropeAid

18 november 2013 Consultancy.nl

Ecorys heeft over de afgelopen maanden diverse grote opdrachten gewonnen van het EC directoraat-generaal EuropeAid. Met deze nieuwe contracten versterkt Ecorys zijn positie als partner voor Europees ontwikkelingsbeleid en -programma’s en komt het zelfs in de top 10 van belangrijkste externe adviespartners van EuropeAid.

EuropeAid is verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van Europese hulpprogramma’s en –projecten over de hele wereld. Het werk van het directoraat-generaal is gericht op het terugdringen van armoede, het verzekeren van duurzame ontwikkeling en het bevorderen van democratie, vrede en veiligheid. Tussen 2007 en 2013 had EuropeAid een budget van in totaal net onder de €40 miljard.

In de afgelopen periode heeft het Nederlandse adviesbureau uit Rotterdam diverse raamwerk-contracten binnengehaald. In totaal gaat het om raamwerkcontracten ter waarde van circa €25 miljoen als consortiumleider en meer dan €50 miljoen als consortiumpartner*. Door deze stroom aan nieuwe opdrachten mag Ecorys zich een top 10 externe partner noemen van EuropeAid op het gebied van onder andere technische assistentie, onderzoek en evaluaties. De top 10 contractanten:

Top 10 EuropeAid Contractors

Koplopers zijn Human Dynamics, een adviesbureau uit Oostenrijk, en WYG, een van oorsprong Britse dienstverlener. Ecorys staat op #6 in de top 10. In termen van succesratio scoort het Franse Egis International het beste, gevolgd door branchegenoot ACE International Consultants uit Spanje.

* De raamwerkcontracten zijn toegekend aan meerdere consortia, het betekent dus niet automatisch dat de te verrichten werkzaamheden worden toegekend aan Ecorys.

Nieuws