Hay Group MD Hans Hemels nieuwe HR Directeur NS

24 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hans Hemels, de huidige Managing Director van Hay Group Nederland, maakt per 1 november de overstap naar de NS. Hemels staat al sinds 2006 aan het roer van het organisatieadviesbureau. Bij NS wordt hij in de functie van HR Directeur verantwoordelijk voor alle HR- en organisatievraagstukken binnen de verschillende bedrijfsonderdelen van NS.

Na zijn opleiding Bestuurskunde aan de Monterey Institute of International Studies in Californië, ging Hemels direct aan de slag bij Hay Group. Hij trad in dienst bij Hay Group in Venezuela, waar hij na een aantal jaar de leiding kreeg over business development in het Caribische gebied. Terug in Nederland groeide Hemels gestaag door naar de functie van ‘Director of Professional Development’, verantwoordelijk voor innovatie, kwaliteit en de ontwikkeling van adviseurs. In oktober 2006 werd hij aangesteld als algemeen directeur van Hay Group Nederland en twee jaar later kreeg hij ook de verantwoordelijkheid over België.

Hans Hemels - NS

Als adviseur heeft Hans Hemels ruime ervaring bij toonaangevende klanten op het gebied van performance management, functiewaardering en beloning, organisatie-effectiviteit en leiderschaps-ontwikkeling. Zo heeft Hemels gewerkt met organisaties als Philips, Sony, Unilever, Heineken, KPN, ABN Amro en UWV.

“De maatschappelijke rol van NS op het snijvlak van techniek en serviceverlening intrigeert me enorm. NS’ers zijn betrokken werknemers. Samen met hen werken aan een grotere klanttevredenheid en een steeds sterkere organisatie, zie ik als een prachtige taak”, aldus Hans Hemels.

Madeline Dessing

Hans Hemels wordt bij Hay Group opgevolgd door Madeline Dessing, die net als Hemels al sinds de start van haar carrière verbonden is aan het HR adviesbureau.