Baker Tilly Berk: 13 oudste familiebedrijven van NL

16 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Keramiek producent Koninklijke Tichelaar Makkum mag zich het oudste familiebedrijf van Nederland noemen. Dit blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk en Nyenrode Business Universiteit.

Vorig jaar stond Touwfabriek G. van der Lee uit Oudewater nog op #1 (zie deze pagina). Doordat het familiebedrijf eerder dit jaar is verkocht* is Koninklijke Tichelaar Makkum nu het oudste Nederlandse familiebedrijf. Een overzicht:

Baker Tilly Berk - Familiebedrijven

“Al sinds 1572 is het aantoonbaar dat er in Makkum een steenfabriek staat. De familie Tichelaar is vanaf 1640 actief betrokken bij het bedrijf en kwalificeert vanaf die tijd dus als familiebedrijf. De huidige directeur Jan Tichelaar is de 12e generatie” aldus Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode.

Nieuwe binnenkomer: MHB b.v.

Nieuw in de lijst is MHB b.v., een bedrijf dat stalen ramen en deuren produceert. MHB b.v. staat op plek zes in de lijst van oudste familiebedrijven van Nederland.

* Na drie jaren van rode cijfers werd Touwfabriek G. van der Lee in april van dit jaar noodgedwongen verkocht aan staalkabelproducent Hendrik Veder Group.