Leeuwendaal versterkt met consultancypraktijk AVS

09 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leeuwendaal heeft zich versterkt met de consultancyactiviteiten van AVS, de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Vijf adviseurs hebben afgelopen week de overstap gemaakt naar het HR adviesbureau.

De AVS is een belangen- en beroepsorganisatie voor leidinggevenden in primair en voortgezet onderwijs. In de loop der jaren heeft het een consultancytak opgebouwd, gericht op organisatieontwikkeling en bestuursondersteuning. Onlangs besloot AVS om zich geheel op haar primaire taak te concentreren, met als gevolg dat het voor de hand lag om de adviespraktijk van de hand te doen. Leeuwendaal, een adviesbureau dat zich specialiseert in vraagstukken voor de publieke sector, zag de praktijk als een waardevolle aanvulling op zijn dienstenaanbod binnen het onderwijsdomein en besloot om de praktijk over te nemen.

Leeuwendaal

Vijf adviseurs van AVS hebben de overstap gemaakt naar het ‘Organiseren en Bekostiging’ team van Leeuwendaal. Edward Hermans, Algemeen Directeur van Leeuwendaal, is blij met de versterking. “De consultants van de AVS brengen waardevolle expertise mee, ze vergroten ons netwerk en verrijken onze kennis. Wij zien het als onze opdracht om bestuurders en schoolleiders te ondersteunen bij het daadwerkelijk vernieuwen en verbeteren van de onderwijsorganisatie. We willen kwalitatief hoogwaardig onderwijs betaalbaar maken en houden. Dat vergt veel expertise en daarom ben ik heel blij met de komst van de nieuwe collega's”.

Edward Hermans - Ton Duif

Samenwerking

Naast de overname van de consultancytak van AVS hebben beide bedrijven ook een samenwerking afgesloten op het gebied van advisering. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over het in- en doorlenen van specialisten. “Samen kunnen beide organisaties het totaal aan dienstverlening blijven bieden aan de sector onderwijs. Ieder vanuit haar eigen kracht. Ik verwacht hier veel goeds van” zegt Ton Duif, voorzitter van AVS.