Politie schiet eigenaar financieel adviesbureau neer

01 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Als adviesbureaus of adviseurs in het nieuws komen, dan heeft dit meestal te maken met positief nieuws, zoals bijvoorbeeld een overstap of de publicatie van een whitepaper. Af en toe komen er ook adviseurs negatief in het nieuws, zoals de recente ophef die ontstond over Raimond Nicodem en de rol van PwC adviseurs in een grote witwaszaak. Maar zelden bereikt ons zulk schokkend nieuws als hieronder.

Gisteren werd namelijk bekend dat de eigenaar van het adviesbureau Pallas Financieel Advies in Den Bosch maandagmorgen is neergeschoten door de politie nadat hij met een mes een agent had gestoken. De politie heeft dit gemeld.

Pallas Financieel Advies

Agenten reageerden op een alarmerend telefoontje en zagen de verdachte met een steekvoorwerp in het bedrijf aan de Kasteleinenkampweg staan. Ze forceerden de deur. De verdachte vluchtte naar boven en wist daar een agent te verwonden, vermoedelijk aan de arm. Een andere agent schoot de verdachte neer. De agent en verdachte zijn allebei naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij de medewerkers van een garage uit de buurt zit de schrik er goed in, zij omschreven de dader echter als een “normale man”. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Pallas Financieel Advies

De eigenaar richtte Pallas Financieel Advies op in 2004. Het adviesbureau richt zich op vraagstukken op het gebied van verzekeringen, hypotheken, financieringen en pensioenen. Eerder werkte de bestuurder van het adviesbureau onder andere bij RVS als accountmanager.