Paul Meehan leidt EMEA regio van Bain & Company

12 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft Paul Meehan benoemd tot de nieuwe regional Managing Director voor de Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) regio. Meehan was hiervoor Regional Managing Director van de Asia Pacific regio, een rol die nu is overgenomen door de Australiër Dale Cottrell. Het vorige hoofd van de EMEA regio, de Fransman Olivier Marchal, doet een stapje terug en gaat zich vanuit het kantoor in Parijs weer richten op zijn adviestaken. Meehan zal opereren vanuit het kantoor in Amsterdam.

In zijn nieuwe rol zal Paul Meehan verantwoordelijk zijn voor Bain’s 21 kantoren in de EMEA regio, waaronder de onlangs geopende kantoren in Istanboel, Turkije en in de Poolse hoofdstad Warschau. In de afgelopen vijf jaar was hij voor Bain de Regional Managing Director voor de Asia Pacific regio, waar hij de business succesvol heeft uitgebouwd. Onder zijn leiderschap verdubbelde de groei van het advieskantoor en werd Bain’s footprint uitgebreid naar 14 kantoren in de regio. Daarvoor leidde Meehan de operaties in zowel Australië als Tokio. Hij is sinds 1987 werkzaam bij het strategie adviesbureau, toen hij bij het kantoor in Londen begon.

Paul Meehan

"Paul is een bewezen leider met een pragmatische aanpak – en dat betaalt zich uit voor onze klanten en onze consulting teams” zegt Bob Bechek, sinds begin 2012 topman van Bain & Company. "Wij vertrouwen erop dat Paul’s leiderschapskwalificaties en succesvolle trackrecord in de Asia Pacific region onze klanten in de EMEA region zeer ten goede zal komen”.

Luc Luyten
Recentelijk werd de Belg Luc Luyten benoemd tot hoofd van de Midden-Oosten regio. Hij rapporteert nu aan zijn nieuwe eindverantwoordelijke, Paul Meehan.