Bob Bechek nieuwe topman van Bain & Company

06 januari 2012 Consultancy.nl

Bain & Company heeft Bob Bechek per 1 maart 2012 benoemd tot de nieuwe wereldwijde Managing Director. Bechek volgt Steve Ellis op, die de afgelopen zeven jaar de functie van topman bekleedde.

Bob Bechek is op dit moment partner van Bain’s Boston kantoor en verantwoordelijk voor de Amerikaanse Noord-Oost regio. Voorheen was hij medehoofd van de Global Telecom, Media en Technology praktijk. Bechek kwam in 1993 bij Bain werken, nadat hij vier jaar lang verbonden was aan het strategie adviesbureau Knowledge Edge in Silicon Valley, waarvan hij in 1989 medeoprichter was.

Bob Bechek - Bain Company

Daarvoor was hij vicepresident en general manager van AKR Robotics, een bedrijf dat hij oprichtte in de Verenigde Staten nadat hij had gewerkt bij de mechanische Research & Development-afdeling van het moederbedrijf in Frankrijk. Bechek heeft een MBA-graad behaald aan Harvard Business School en een BSc-graad in mechanical engineering aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“Bob is een rolmodel voor Bain’s waarden en is ten diepste gecommitteerd aan het voortbouwen op de bijna 40 jaar leiderschap die Bain heeft in onze industrie”, zegt Steve Ellis, Bain’s huidige MD. “Met zijn leiderschapskwaliteiten, trackrecord in klantenservice en zijn exceptionele strategie- en operations-vaardigheden zal Bob het bedrijf op succesvolle wijze leiden in de volgende fase van onze groei”.

Nieuws