Luc Luyten topman van Bain & Company Midden-Oosten

08 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft de Belg Luc Luyten benoemd tot Managing Director voor de Midden-Oosten regio. Luyten, die al meer dan 25 jaar werkzaam is voor het strategie adviesbureau, is momenteel het hoofd van Bain’s EMEA Industrial Goods & Services Practice. Hij volgt James Hadley op, die recentelijk is benoemd als hoofd van de Strategy Practice in de EMEA regio. In zijn nieuwe rol zal Luyten verantwoordelijk worden voor alle klant- en kantooractiviteiten in het Midden-Oosten.
 
Adviesbureau Bain werd opgericht in 1973 en heeft momenteel 49 kantoren in 31 landen. Luc Luyten heeft een indrukwekkend track record in de adviesbranche. Na een MSc. in Civil Engineering (Universiteit van Leuven) te hebben behaald en een MBA in Business Economics (Universiteit van Chicago) begon Luyten zijn carrière bij McKinsey & Company. Zeven jaar later, in augustus 1986, maakte hij de controversiële overstap naar concurrent Bain & Company. Geleidelijk aan werd hij Partner bij het kantoor in Londen en was hij in 1990 medeoprichter van Bain’s kantoor in Brussel, waar hij jarenlang als Managing Director fungeerde.
 
Luc Luyten topman van Bain & Company Midden-Oosten
 
“Bijna 30 jaar lang, heeft Luc een essentiële rol gespeeld in het genereren van klantresultaten, het leiden van Bain teams, en het behalen van indrukwekkende groei voor Bain binnen de EMEA regio” zegt Olivier Marchal, Managing Director van Bain EMEA. “Zijn vermogen om klanten te adviseren over het ontwikkelen van strategische verandertrajecten, die nodig zijn om te slagen binnen de turbulente economie van vandaag, maken hem uitzonderlijk gekwalificeerd om leiding te geven aan onze Midden-Oosten operaties in de komende tijd van groei”.