Ecorys consortium helpt EC met impact assessments

21 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Een consortium van zes adviesbureaus heeft een 4-jarig raamwerkcontract van de Europese Commissie (EC) gewonnen. Het consortium, onder leiding van Ecorys, zal ex ante impact assessments uitvoeren van toekomstig EC-beleid en aanpassingen van wet- en regelgeving gericht op industriële producten en diensten. Het contract loopt van 2013 – 2017 en heeft een waarde van €5 miljoen.
 
Naast Ecorys maken Cambridge Econometrics, IDEA Consult, Jacobs, Cordova & Associates en WIIW deel uit van het consortium. De zes consultancybureaus kregen de opdracht gegund vanwege de “bewezen expertise en ervaring met impact assessment methodologieën” aldus Ecorys in een persbericht. Ook toonde hun bid het meeste “begrip van de uitdagingen waarmee de EC te maken heeft in het opstellen van toekomstig beleid rond industriële marktontwikkelingen en concurrentiekracht.
 
Ecorys consortium

Inzicht in waarde van toekomstig beleid

De belangrijkste doelstelling van de impact assessments ligt in het kwantificeren van de waarde van toekomstig beleid voor Europese industrieën en de Europese gemeenschap. “Hiervoor worden de effecten van het beleid op de structuur, concurrentiekracht en groeipotentieel van specifieke markten in kaart gebracht en beoordeeld. De onderzoeken zullen de EC waardevolle, strategische beleidsinformatie verschaffen over de waarde van specifiek industrieel beleid en regelgeving en de algehele concurrentiekracht van industriële sectoren en markten” stelt Ecorys.

Advieswerk

Ecorys is een belangrijke adviespartner van de Europese Commissie. Eerder was het verantwoordelijk voor het uitvoeren van het 2007-2011 Raamwerkcontract voor Sectorale Concurrentiekracht. Momenteel leidt het tevens het ECSIP-consortium voor het 2012-2016 Raamwerkcontract Industriële Concurrentiekracht en Marktprestaties. Eind juni nog verkreeg het nog de opdracht van de EC om een maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) uit te voeren op de definitie van stuifmeel in honing.