Interview: Elger van Vooren, Business Consultant bij First Consulting

20 augustus 2013 Consultancy.nl

Een interview met Elger van Vooren, Business Consultant bij First Consulting.

Welkom. Kun je een korte introductie geven van jezelf?
Ik ben 32 jaar en opgegroeid in Zeeland als jongste in een gezin van drie kinderen. Vanaf mijn 17e ben ik in Breda Bedrijfskundige Informatica gaan studeren. Het snijvlak van processen en IT sprak mij erg aan en ik houd ervan mij vast te bijten in complexe vraagstukken. Na mijn studie ben ik direct gaan werken bij een kleine IT dienstverlener op het gebied van Identity & Access management. Na ongeveer 4 jaar was ik toe aan een ander type projecten in een dynamischere omgeving. Via een vriend maakte ik kennis met First Consulting en met First Consulting maakte ik kennis met business consulting. De benadering vanuit business perspectief en de bijbehorende dynamiek in zowel projecten als organisatie waren voor mij doorslaggevend. Een zeer snelle en enthousiaste sollicitatieprocedure van één week bevestigde voor mij de goede keuze.

Wat zijn je huidige taken en verantwoordelijkheden als business consultant?
Bij de klant ben ik projectleider en verantwoordelijk voor business ontwerp en business implementatie van proces- en systeem integratie van twee energieleveranciers. Een project dat bijdraagt aan een mooi en complex programma, waarbij iedere dag in het teken staat van uitdaging en plezier met alle collega’s. 

Binnen First Consulting ben ik mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het hele bedrijf op het gebied van interne professionalisering, medewerkers en klanten. Ik vind dat iedere business consultant bij ons hier een verantwoordelijkheid in heeft. Wat onze interne professionalisering betreft ben ik met name actief op het HR-vlak door recruiting, persoonlijke ontwikkeling en uitbreiding van ons trainingsaanbod. Ik draag dus bij aan de interne professionalisering door mijn inzet gericht op medewerkers. Bij klanten neem ik verantwoordelijkheid door actieve input te geven aan onze accountmeetings en relatiemanagement. Hierdoor voeg ik waarde toe bij onze accounts waardoor nieuwe opdrachten of vervolgopdrachten tot stand komen.

Na 4 jaar heb je de switch gemaakt naar Business Consultancy. Wat trekt jou tot op heden aan in deze functie bij First Consulting?
De gedrevenheid die we binnen First Consulting 7 jaar geleden hadden is er nog steeds en zien we nu misschien juist wel meer dan ooit. Bij ons is niets in beton gegoten, we hebben geen strakke lijnen en geen officiële hiërarchie. Dat biedt veel vrijheid, maar vraagt tegelijkertijd ook veel van de mensen. 

We zijn nog steeds op zoek naar de juiste mensen om van First Consulting een succes te maken en mooie resultaten neer te zetten voor de klant. Iedereen heeft deze gedrevenheid en enthousiasme. Onze mensen zijn nuchter, enthousiast, slim en continue bezig met reflectie.

Het zijn voor mij meer het bedrijf en de mensen dan de functie die mij zo aantrekken. Het bedrijf wordt gemaakt door de mensen!

Je bent inmiddels bijna 6 jaar in dienst. Kun je jouw groeipad omschrijven?
Bij First Consulting ben ik in één van onze projecten gestart als procesconsultant. Door proactief op zoek te gaan naar zichtbare projecten die duidelijke verbeteringen aanbrengen, heb ik kunnen doorgroeien tot projectleider. Ik ben ervan overtuigd dat groei en waardering vanzelf komen als je goede kwaliteit levert, hard werkt en zichtbaar bent voor de klant en bedrijf. Dat is de boodschap die ik overbreng naar onze medewerkers. Ik merk ook dat onze medewerkers heel goed weten waar ze staan en wat nodig is om verder te komen in hun ontwikkeling.

Zelf heb je je binnen First Consulting onder andere ingezet voor de ontwikkeling van trainingen. Hoe heb je dit opgepakt en hoe ben je verder gegaan?
Het is een verhaal van ‘just do it’. Ik ben de persoon die dingen oppakt als ik zie dat er kansen liggen. Dus ik ben het gewoon gaan doen. Ik ben begonnen met het zelf ontwikkelen van interne trainingen. Een training voor starters, waarin de belangrijkste processen en wetenswaardigheden binnen de energiesector centraal staan en een vaardigheidstraining over effectief communiceren. Deze start enthousiasmeerde meer collega’s om bij te gaan dragen waardoor er meer en meer trainingen zijn ontwikkeld. Daarna heb ik steeds meer mijn aandacht kunnen verleggen naar het proces eromheen. Denk hierbij aan het verzorgen van een uitbreiding van het interne trainingsaanbod naar werkervaring en persoonlijke ontwikkeling, het toevoegen van externe trainingen hieraan, het proces van indiensttreding naar continue persoonlijke groei en coaching van onze medewerkers. 

Welke mogelijkheden biedt First Consulting jou voor jouw professionele ontwikkeling?
De vrijheid die First Consulting biedt en het feit dat we een jong bedrijf zijn dat enorm in de lift zit biedt veel kansen, zowel intern als bij onze klanten. De laatste jaren wordt onze klanten- en projectbasis steeds groter, waardoor de diversiteit aan projecten ook steeds groter wordt; ook dit biedt kansen in de ontwikkeling. Daarnaast zijn door onze groei op professionaliseringsvlak ook voldoende uitdagingen binnen First Consulting. We zijn ervan overtuigd dat onze mensen weten wat goed is voor de ontwikkeling van het bedrijf. Er zijn dan ook voldoende kansen hier actief aan bij te dragen. Je kunt overal aan meewerken binnen First Consulting. Zo kan ik mij zowel persoonlijk als professioneel blijven ontwikkelen. Ikzelf ben momenteel vooral bezig met het verder ontwikkelen van HR en houd me veel bezig met hoe wij ons als bedrijf intern moeten ontwikkelen, gezien de groei die wij realiseren in het aantal medewerkers en klanten. Kortom: er zijn dus veel mogelijkheden om gave dingen te doen binnen en voor First Consulting.

Je bent pas vader geworden. Hoe zorg jij voor een goede work-life balance?
Eigenlijk is er voor mij wat dat betreft niet veel veranderd. Ik blijf efficiënt en verstandig omgaan met mijn tijd. Mijn functie laat het toe om een groot deel van mijn tijd zelf in te delen. Als ik alles op orde heb, dan geeft mij dat rust. Dat geldt zowel voor mijn takenlijst en mailbox op het werk, maar dat werkt voor mij ook zo op privé gebied. Als dat lukt dan is die ‘work-life balance’ een ‘piece of cake’.

Nieuws

Meer nieuws over