Roland Berger breidt topmanagement team uit

09 augustus 2013 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Roland Berger Strategy Consultants  heeft zijn wereldwijde leadership team uitgebreid naar 11 leden. De organisatorische verandering is goedgekeurd door de ruim 250 partners van het adviesbureau tijdens de 'International Partner Meeting' die medio juli plaatsvond in Frankfurt. De belangrijkste reden voor de verandering is de uitbreiding van de geografische footprint van het adviesbedrijf – In de afgelopen jaren betrad Roland Berger diverse nieuwe markten.

Grotere geografische footprint

In de afgelopen jaren investeerde Roland Berger fors in internationale uitbreiding, met het doel om zijn wereldwijde aanwezigheid te vergroten en de omzetkloof met marktleiders McKinsey, BCG en Bain te dichten. Medio 2012 bereikte het strategy consulting kantoor een bijzondere mijlpaal – de opening van een kantoor in Montreal (Canada) betekende het 50e kantoor wereldwijd. Tussen 2011 en heden werden 10 nieuwe kantoren geopend, in Mumbai, Manama, Bahrein, Beiroet, Doha, Dubai, Lagos, Seoul, Montreal en Boston. Ook werd aanzienlijk geïnvesteerd in de versterking van bestaande kantoren, zoals in Zürich en Singapore. Als gevolg van deze geografische uitbreiding werd de ‘span of control’ binnen het bestuur te groot. "De uitgebreide structuur van onze Global Executive Committee zal helpen bij het professionaliseren van onze operaties en zal verder onze wereldwijde ontwikkeling  een boost geven” zegt Burkhard Schwenker, Chief Executive Officer van het consultancykantoor.
 
Roland Berger - Kantoren

Global Executive Committee

De uitgebreide ‘Global Executive Committee’ van Roland Berger bestaat uit drie Global Executives (CEO, COO en CFO) en diverse Regional Heads. Een overzicht van de leden:
- Burkhard Schwenker (55), Chief Executive Officer
- Charles-Edouard Bouée (44), Chief Operating Officer (COO)
- Bernd Brunke (42), Chief Financial Officer (CFO)
- António Bernardo (53), verantwoordelijk voor Latijns-Amerika, Portugal, Angola en Mozambique
- Tijo Collot d'Escury (46), verantwoordelijk voor Scandinavië, de UK en Nederland
- Michel Jacob (49), Managing Partner Frankrijk, verantwoordelijk voor Frankrijk, België, Spanje en Italië, gevolgd door Didier Tshidimba (42), Managing Partner van België
- Ralf Kalmbach (52), verantwoordelijk voor de VS, het Midden-Oosten en India
- Ken Mori (53) (Managing Partner Japan) en Wu Qi (45) (Executive Vice President voor China) zullen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor Japan, China, Zuid-Korea en Zuid-Oost-Azië
- Burkhard Schwenker, naast de rol van CEO ook verantwoordelijk voor Duitsland en Zwitserland, gevolgd door Stefan Schaible (42)
- Bernd Brunke, naast de rol van CFO ook verantwoordelijk voor Centraal- en Oost-Europa, Rusland en de naburige landen (CEE, CIS)

Tijo Collot d'Escury

De Nederlander Tijo Collot d'Escury (46), die al sinds 2010 onderdeel uitmaakte van de zes-koppige Global Executive Committee van Roland Berger, behoudt zijn verantwoordelijkheid: hij geeft leiding aan de regio Scandinavië, de UK en Nederland. Daarnaast is hij sinds de oprichting van het Amsterdamse kantoor in 2002 Managing Partner van Roland Berger in Nederland*.
 
Tijo Collot dEscury - Roland Berger
 
* Zie voor meer informatie ook het interview met Tijo Collot d’Escury uit 2003.