Detacheringsbedrijf Brunel ruilt Deloitte in voor PwC

08 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Brunel gaat externe accountant Deloitte inruilen voor concurrent PwC. Dat heeft het detacheringsbedrijf bekendgemaakt.
 
Het internationale detacheringsbedrijf kwam eerder dit jaar in opspraak door een omvangrijke boekhoudfraude in de VS. Naar aanleiding hiervan werd KPMG ingehuurd om het boekhoudvoorval door te lichten. Ook moest het Big 4 kantoor oordelen over het functioneren van de huidige externe accountant, Deloitte. Door de aangekondigde wisseling van wacht kan worden geconcludeerde dat Deloitte Brunel in ieder geval niet kon overtuigen om de samenwerking te continueren.
 
Brunel kiest voor PwC
 
“De Raad van Bestuur en de Audit commissie hebben het functioneren van de externe accountant beoordeeld. Op basis van deze beoordeling en vooruitlopend op de verplichte kantoorroulatie uit hoofde van de Wet op het Accountantsberoep is besloten om met ingang van het boekjaar 2013 een nieuwe externe accountant te benoemen. Na zorgvuldige selectie wordt voorgesteld PricewaterhouseCoopers Accountants te benoemen als externe accountant” aldus Brunel.
 
Aandeelhouders van Brunel mogen op 15 augustus tijdens een buitengewone aandeelhouders-vergadering stemmen over de wijziging.