Magnus: Defensie wint Business At Your Fingertips

03 juli 2013 Consultancy.nl

Het Ministerie van Defensie heeft ‘Business At Your Fingertips’ gewonnen, een competitie voor de beste app van Nederland. Defensie won de wedstrijd met een slimme app die bij calamiteiten de juiste informatie beschikbaar stelt aan de juiste mensen binnen de organisatie. Als prijs ziet Defensie haar idee de komende maanden werkelijkheid worden.
 
‘Business At Your Fingertips’ is een initiatief van SAP, T-Mobile, Samsung en adviesbureau Magnus.

Zeven genomineerden

De derde editie van ‘Business at your Fingertips’ telde zeven genomineerden. Naast het Ministerie van Defensie waren ook Virol, D&B, Essent, Sanoma, V&D en USG People genomineerd.

Magnus - Business At Your Fingertips

Winnaar

Defensie won de wedstrijd vanwege de grote potentiële impact die de app kan hebben op zowel de bedrijfsvoering van de organisatie als de maatschappij. Tijdens calamiteiten zorgt de slimme app ervoor dat de juiste informatie beschikbaar wordt gesteld aan de juiste (cruciale) personen in de organisatie. Dit brengt hun eerder in staat om schade aan Defensie en aan de maatschappij te voorkomen en kan in het gunstigste geval zelfs mensenlevens redden. “Doordat de juiste personen op het juiste moment de juiste informatie hebben zijn ze in staat om juist te handelen” aldus mede-initiatiefnemer Magnus in een persbericht.
 
De komende maanden gaan de initiatiefnemers samen met Defensie de app ontwerpen, ontwikkelen en implementeren binnen de organisatie.

Eerdere edities

De 1e editie van Business At Your Fingertips werd gewonnen door ISS Facility Services. Het bedrijf bedacht een intelligente app die schoonmakers helpt om hun werk beter, efficiënter en doelgerichter uit te voeren. De app maakt slim gebruik van sensoren en augmented reality. De 2e editie van BAYFT werd in de wacht gesleept door Media Logistics. Het bedrijf uit Gilze bedacht een applicatie die het tracken & tracen van colli vergemakkelijkt.

Nieuws