Berenschot vervangt EY als schaatshal onderzoeker

02 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het onderzoek naar waar de nieuwe grote schaatshal in Nederland moet komen is gegund aan Berenschot. Het organisatieadviesbureau vervangt EY, dat medio juni werd vervangen als onderzoeker doordat Icedôme, de schaatshal in Almere, zich tegen de inzet van het Big 4 kantoor verzette.
 
Drie initiatieven zijn met elkaar in een hevige strijd verwikkeld om de nieuwe nationale schaatshal van Nederland te worden: Icedôme Almere, TranSportium Zoetermeer en Thialf Heerenveen. In mei besloten de KNSB en NOC*NSF om de financiële haalbaarheid van de drie opties - de exploitatie en de solvabiliteit - te onderzoeken. De opdracht werd gegund aan accountants- en adviesorganisatie EY. De aanstelling van het Big 4 kantoor leidde tot weerstand van het Icedôme team met name omdat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van belangenverstrengeling. “Zij zijn ook de accountants van de provincie Friesland. We gaan niet met die lui praten” zei Folkert Buiter van het Icedôme onlangs.
 
Berenschot - Schaatsbaan
 
De KNSB en NOC*NSF verwachten op 8 september de voorlopige gunning bekend te kunnen maken. De definitieve gunning staat op 15 september gepland.