E&Y niet langer onderzoeker van nieuwe schaatshal

19 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het onderzoek naar waar de nieuwe grote schaatshal in Nederland moet komen wordt niet langer door Ernst & Young uitgevoerd. Dat hebben de KNSB en NOC*NSF in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt. De studie naar de financiële haalbaarheid van de drie gegadigden (TranSportium, Icedôme en Thialf) wordt een dezer dagen aan een ander, nog onbekend, adviesbureau gegund.
 
In mei werd bekend dat de KNSB en NOC*NSF Ernst & Young hadden verzocht om de financiële haalbaarheid –  de exploitatie en de solvabiliteit van de drie opties – te onderzoeken. In de afgelopen periode verzette Icedôme, de schaatshal in Almere, zich tegen de inzet van het Big 4 kantoor. Icedôme tekende bezwaar aan met name omdat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van belangen-verstrengeling. “Zij zijn ook de accountants van de provincie Friesland. We gaan niet met die lui praten” zei Folkert Buiter van het Icedôme vorige week.
 
Ernst & Young - Schaatshal
 
Definitief besluit
Terwille van de voortgang hebben de sportbonden er daarom voor gekozen om een ander consultancybureau in te huren. Als gevolg van de omzetting wordt de financiële onderzoeksperiode verlengd tot 8 september 2013. Pas na 8 september valt het definitieve besluit over waar de nieuwe schaatshal wordt gevestigd.
 
Speculatie
Er is de afgelopen maanden in de media volop gespeculeerd over de toekomstige locatie van de nieuwe schaatshal. Onlangs lekte uit dat een speciale adviescommissie van de KNSB en NOC*NSF een voorkeur zou hebben voor het Icedôme boven de andere twee kandidaten Thialf in Heerenveen en het Zoetermeerse TranSportium. Vervolgens kwam er van alle veel steun voor Thialf. Zo lieten onder meer schaatser Sven Kramer en turner Epke Zonderland blijken dat in hun ogen Heerenveen met een nieuw Thialf het Nederlandse 'schaatsmekka' moet blijven.