Royal HaskoningDHV schrapt naam Corsmit Ingenieurs

15 mei 2013 Consultancy.nl

Royal HaskoningDHV heeft de bedrijfsnaam ‘Corsmit Raadgevend Ingenieurs’ laten vallen. Sinds begin deze maand opereert het internationaal ingenieurs- en projectmanagementbureau als de Adviesgroep Structural Design van Royal HaskoningDHV. De naamwisseling is onderdeel van de verregaande integratie tussen Royal Haskoning en DHV*.
 
Corsmit Raadgevend Ingenieursbureau is in 1963 opgericht door Eduard John August. In juli 2007 werd Corsmit overgenomen door Royal Haskoning. Het bedrijf ging onder eigen naam verder binnen de grotere branchegenoot.
 
Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van grote constructieve ontwerpen voor gebouwen. Zo tekende Corsmit bijvoorbeeld het constructief ontwerp van ‘De Rotterdam’, het grootste multifunctionele bouwproject van Nederland. En in Denemarken is het ingenieursbureau betrokken bij de ontwikkeling van een mega ziekenhuis in Denemarken (Aalborg Ziekenhuis; 134.500 m2).
 
Corsmit - Royalhaskoning DHV
 
Adviesgroep Structural Design
Corsmit wordt samengevoegd met de DHV experts op het gebied van constructief ontwerpen van gebouwen. De nieuwe afdeling – Adviesgroep Structural Design – telt zo’n 85 ingenieurs, architecten en consultants. Jan Janssen, sinds 2007 directeur van Corsmit Raadgevend Ingenieurs, wordt hoofd van de afdeling. “Door onze constructieactiviteiten samen te brengen creëren we een sterke groep van ruim 85 professionals en zijn we in staat om toegevoegde waarde te leveren in grote multidisciplinaire projecten wereldwijd” aldus Janssen.
 
* In februari 2012 kondigden ingenieursbureaus DHV en Royal Haskoning aan te gaan fuseren. In juli werd de fusie een formeel een feit en onstond Royal HaskoningDHV. De Nederlandse multinational behoort met bijna 8.000 professionals tot de top 40 grootste ingenieursbureaus wereldwijd.

Nieuws