Martijn van den Corput partner bij ConQuaestor

11 februari 2013 Consultancy.nl

ConQuaestor heeft Martijn van den Corput (37) benoemd tot partner. Hij werkt al sinds de oprichting in 2004 voor het financieel adviesbureau, daarvoor was hij werkzaam bij de juridische voorgangers PwC Consulting* en IBM Business Consulting Services**. Van den Corput is binnen ConQuaestor verantwoordelijk voor advisering over organisatievraagstukken specifiek binnen de verzekeringsbranche.

Martijn van den Corput heeft meer dan 12 jaar ervaring opgedaan in de adviesbranche. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de universiteit van Maastricht bekleedde hij diverse functies bij PwC Consulting en IBM Business Consulting Services. In 2004 was hij onderdeel van de MBO van ConQuaestor en startte hij als Financial Services Consultant bij het adviesbureau. In het afgelopen decennium heeft Martijn verschillende projectmatige rollen vervuld in de verbetering van de klant tot klant processen van verzekeraars. Door zijn grondige kennis van en ervaring met business process management en performance management is hij in staat duurzame veranderingen te realiseren in de bedrijfsvoering van verzekeraars.

ConQuaestor - Martijn van den Corput

Focus op verzekeringsbranche
Zijn visie is dat verzekeraars veel meer vanuit de samenhang van klant, toezichthouder en rendement moeten sturen en operationeel moeten krijgen door te managen op klant tot klant ketens ipv afdelingen. Grote verzekeraars creëren daarmee meer waarde tegen acceptabelere kosten. De winnaars onder de verzekeraars van de toekomst hebben zoveel grip op hun klant tot klant ketens dat ze in staat zijn te innoveren: verschuiven van focus naar onderscheidende activiteiten door het standaardiseren van niet onderscheidende activiteiten vanuit uitgebreide ervaring met business process management, samenwerking in de keten en performance management. Hij heeft daarin een duidelijke visie op de beste aanpak: Samenwerking, Focus, Vertrouwen en Doen.

* in 2002 werd PwC Consulting wereldwijd overgenomen door IBM voor $3,5 miljard.

** ConQuaestor is in april 2004 opgericht nadat een groep van 21 partners samen met circa 300 adviseurs een management buy-out pleegden van IBM BCS.

Nieuws

Meer nieuws over