Ex TG adviseur Marc van den Tweel directeur

04 oktober 2012 Consultancy.nl

Natuurmonumenten heeft voormalig Twynstra Gudde adviseur Marc van den Tweel benoemd tot algemeen directeur. Hij volgt Jan Jaap de Graeff op, die sinds 2003 algemeen directeur was van de vereniging. Marc begint op 1 februari 2013 in zijn nieuwe rol als algemeen directeur.

Marc van den Tweel werkte eind jaren ’90 (1997 en 2000) drie jaar lang voor het organisatieadviesbureau.

Na zijn dienstverband bij Twynstra Gudde werkte Marc ruim 8 jaar als directeur marketing & communicatie bij het Wereld Natuur Fond. Sinds 2008 is hij algemeen directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland. Door zijn ruime ervaring in de goede doelen sector heeft het bestuur van Natuurmonumenten vertrouwen in de ex-consultant: “Marc heeft een grote passie voor de natuur. Verder is hij een ‘goededoelendirecteur’ met een zakelijk profiel. Ondernemend, een marketeer, creatief in het zoeken naar potentiële zakelijke partnerschappen. Hij denkt in kansen en mogelijkheden, is gericht op innovatie en is verbindend” aldus Hans Wijers, voorzitter van Natuurmonumenten.

Marc van den Tweel: “De combinatie van mijn liefde voor de Nederlandse natuur en de professionele uitdaging om leiding te gaan geven aan één van de belangrijkste maatschappelijke spelers in Nederland spreekt mij enorm aan. Natuurmonumenten kent een rijke historie, maar is tegelijkertijd in het Nederland van nu wellicht harder nodig dan ooit”.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten beheert en beschermt de Nederlandse natuur. De vereniging heeft 355 natuurgebieden in beheer met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. De organisatie heeft 700 medewerkers in dienst en kan bogen op 3700 vaste vrijwilligers.

Nieuws

Meer nieuws over