Adviesbureau Altran boekt wederom hogere omzet

10 mei 2013 Consultancy.nl

Altran heeft voor het tweede kwartaal op rij een hogere omzet geboekt. In het eerste kwartaal van 2013 realiseerde Altran een omzet van €397, een stijging van 7% in verhouding tot Q1 in 2012 (€371 miljoen). Het adviesbureau heeft de omzetstijging te danken aan organische groei – met name in internationale markten – en de consolidatie van IndustrieHansa, een bedrijf dat het onlangs overnam.
 
“We zijn verheugd met de groei in het eerste kwartaal, zeker gezien de algehele economische situatie. De economische groei is in lijn met het FY 2012 niveau”, zegt Chief Executive Officer (CEO) Philippe Salle tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers.
 
IndustrieHansa
De topman vervolgt: “Bovendien hebben wij de cijfers van IndustrieHansa voor de eerste keer geconsolideerd met die van Altran. IndustrieHansa’s resultaten en haar integratieproces liggen perfect in de lijn van onze verwachtingen”. In December vorig jaar kocht Altran de Duitse automotive specialist IndustrieHansa. Circa 1,800 medewerkers maakten de overstap naar het innovatie en IT adviesbureau. Door de overname werd Duitsland na thuisbasis Frankrijk de tweede grootste markt voor Altran.

Altran - Omzet 

Omzet
Frankrijk, Altran’s thuismarkt en grootste markt, boekte een omzetdaling van 2,6%. De gemiddelde omzet buiten Frankrijk steeg met 2,9%, die de daling in Frankrijk ruimschoots compenseerde.
 
Personeel
Altran’s personeel groeide van 18,130 (31 december 2012) naar 20,100 (31 maart 2013) met name door de consolidatie van de cijfers van IndustrieHansa.  Dit jaar is Altran van plan om meer dan 6,000 nieuwe ingenieurs en technische consultants aan te nemen. Om deze ambitieuze wervingsdoelstelling te ondersteunen lanceerde het innovatie-adviesbureau onlangs een eigen TV show gericht op recruitment.

Nieuws

Meer nieuws over