Roland Berger CEO treedt af vanwege gezondheid

10 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van Roland Berger Strategy Consultants Martin Wittig (49) is afgetreden als topman van het Duitse strategie adviesbureau. Dit heeft hij bekendgemaakt tijdens een internationale partner meeting afgelopen zaterdag. Oorzaak is zijn verslechterde gezondheid. Wittig wordt opgevolgd door Burkhard Schwenker, die van 2003-2010 al aan het roer stond en sindsdien als voorzitter fungeert.
 
Op zaterdag 4 mei 2013 kwamen alle 220 wereldwijde Roland Berger Partners bij elkaar in Frankfurt voor hun twee-jaarlijkse meeting. Wittig gaf aan dringend een pauze nodig te hebben om een medische behandeling te ondergaan die niet langer kan worden uitgesteld. “Maar ik heb er vertrouwen in om daarna in perfecte gezondheid terug te keren” voegde hij toe. In een persverklaring liet Roland Berger weten dat Wittig “zich heeft teruggetrokken van alle bedrijfsactiviteiten voor enkele maanden”. Hij zal later dit jaar terugkeren als ‘normale’ partner en zal zeer waarschijnlijk de rol van Managing Director van de Zwiterse kantoren aannemen.

Martin Wittig - Roland Berger
 
Strategische toekomstopties
In de afgelopen weken was Wittig erg druk met het managen van de strategische toekomst van de Duitse Consulting organisatie. Volgens diverse media staat Roland Berger voor een kruising: ofwel onafhankelijk verder gaan of zichzelf verkopen aan een groot advieskantoor. De Big 4 kantoren, met name Deloitte en PwC, zijn veelvuldig genoemd als mogelijke ‘kapers van het ‘prestigieuze bedrijf. Opvolger Schwenker zal het bedrijf nu loodsen door het huidige strategische onderzoek en de mogelijke toekomstopties en de eventuele onderhandelingen.