Hay Group: 39 procent heeft slechte werk-prive balans

26 april 2013 Consultancy.nl

Werknemers zijn wereldwijd steeds ontevredener over hun werk. Te weinig capaciteit is de belangrijkste oorzaak, met als gevolg dat er steeds harder gewerkt moet worden. Werkgevers lopen daardoor het risico personeel kwijt te raken. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Hay Group onder 5 miljoen werknemers bij 400 organisaties.
 
Grote ontevredenheid
Ruim de helft (52%) van het personeel geeft aan dat er onvoldoende capaciteit aanwezig is om het werk te verzetten. Dit heeft als gevolg dat het aantal werknemers met geen goede werk-privébalans met 7% is gestegen naar 39%. “Niet alleen de werkdruk lijkt te zijn toegenomen, ook de ondersteuning die bedrijven bieden om de balans te verbeteren, blijft achterwege”, legt Monique Sliekers van het HR adviesbureau uit. “Dit mondt uiteindelijk uit in grotere ontevredenheid”.

Hay Group - Slechte werk-prive balans
 
Begrip voor werk-privébalans loopt terug
In Nederland ligt de ontevredenheid met 29% een stuk lager dan het wereldwijde gemiddelde. Opvallend is wel dat Nederlandse werkgevers minder begrip voor de verhouding tussen werk en privé van hun medewerkers. In 2011 had meer dan de helft (57%) van de werknemers het gevoel dat de werk-privébalans van belang is voor de werkgever. Een jaar later is dit gedaald naar 47%, een stuk lager dan de rest van de wereld (gemiddeld 56%).
 
Uitstroom van talent
Hay Group waarschuwt werkgevers dat de toenemende werknemersontevredenheid kan leiden tot uitstroom van talent. Cijfers tonen aan dat meer dan een kwart van het personeel (27%) overweegt om binnen twee jaar het bedrijf te verlaten omdat zij van hun werkgever geen werk-privébalans ondersteuning krijgen.

Nieuws

Meer nieuws over