Peter Mensing Managing Director EU Booz & Company

29 maart 2013 Consultancy.nl

Booz & Company heeft de Nederlander Peter Mensing per 1 april benoemd tot Managing Director van Europa. Ook is hij toegetreden tot de Executive Committee van het strategie adviesbureau. De ervaren adviseur, die bijna 30 jaar werkzaam is voor Booz & Company, neemt het stokje over van de Zweed Per-Ola Karlsson.

Peter Mensing is sinds de oprichting* van Booz & Company in Nederland werkzaam bij het adviesbureau. Hij is in 1993 partner geworden en is momenteel ook Managing Partner van het Amsterdamse kantoor. Naast zijn nieuwe functie van Managing Director Europa vervult Mensing ook de rol van wereldwijde hoofd van de Consumer & Retail adviespraktijk. Buiten het consultancykantoor bekleedt Mensing verschillende adviesfuncties, waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stadsschouwburg in Amsterdam en toezichthouder van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Booz & Company - Peter Mensing 

“Ik vind het een eer dat ik door het bestuur van onze firma ben gekozen om deze functie te mogen vervullen. Graag wil ik mij gaan inzetten om onze dienstverlening in Europa verder te versterken” aldus Mensing over zijn benoeming.

Reactie van Booz CEO Cesare Mainardi
“Peter is uitermate geschikt om ons door de volgende groeifase in Europa te leiden,” zegt Cesare Mainardi, CEO van Booz & Company. “Hij heeft een uitmuntend trackrecord. Niet alleen is onder zijn leiding Booz & Company in Nederland een van de meest gerenommeerde management consulting firma’s geworden, ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de aanzienlijke groei van onze business in de wereldwijde consumer & retail markt. Wij zijn verheugd dat Peter met zijn indrukwekkende staat van dienst deze belangrijke functie in onze firma gaat vervullen”.

Overnames
Booz & Company heeft meer dan 3,000 consultants verspreid over 58 kantoren wereldwijd. Recentelijk breidde het adviesbureau haar dienstverlening uit met de overname van het Duitse Management Engineers en het Amerikaanse Axon Advisory

* Booz Allen Hamilton Nederland werd in 1984 opgericht. Door de sterke groei die het meemaakte in de afgelopen drie decennia verhuisde het adviesbureau driemaal van locatie: van Kasteel de Wittenburg naar het statige landhuis "Ivicke" (beide in Wassenaar), vervolgens naar het Atrium in Amsterdam en ten slotte naar de huidige locatie op de Apollolaan in Amsterdam. Door de splitsing van Booz Allen Hamilton in 2008 is de adviesfirma gerebrand naar Booz & Company. 

Nieuws

Meer nieuws over