Ex Twynstra managing partner aan roer van Vestia

19 maart 2013 Consultancy.nl

Vestia heeft voormalig Twynstra Gudde managing partner Arjan Schakenbos* (55) benoemd tot bestuursvoorzitter. Samen met Willy de Mooij vormt hij per 1 juni 2013 het tweekoppige bestuur van de de Zuid-Hollandse woningcorporatie.
 
Schakenbos, momenteel hoofd van vastgoedbeleggingsfonds Vesteda, wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen en Onderhoud & Ontwikkeling. De Mooij, nu directeur programma fusie en integratie bij de Rotterdamse corporatie Havensteder, neemt de portefeuilles Vastgoed en Financiën & Control voor haar rekening.
 
Bestuur van Vestia
 
Derivaten debacle
De nieuwe bestuurders worden verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van Vestia. Ook worden ze verantwoordelijk voor de afwikkeling van het derivaten debacle. Vestia kwam vorig jaar in acute geldproblemen doordat het grote tegenvallers moest incasseren met derivaten als gevolg van jarenlange lage rentes op de kapitaalmarkt. Nadat banken meer onderpand eisten kwam de woningcorporatie in liquiditeitsproblemen. De toenmalige topman Erik Staal stapte noodgedwongen begin dit jaar op, en kreeg nog ruim €3,5 miljoen mee van Vestia voor bewezen diensten.
 
Ruime ervaring in corporatiebranche
Volgens Henk Raué, voorzitter van de raad van commissarissen van Vestia, hebben Schakenbos en De Mooij de “volkshuisvestelijke ervaring” die Vestia nodig heeft bij het verdere herstel. “Het op orde brengen van de bedrijfsfinanciën en het stroomlijnen en efficiënter maken van de organisatie” is bij hen “in goede handen”, aldus Raué.
 
* Over Arjan Schakenbos
Arjan Schakenbos studeerde bestuurskunde in Nijmegen. Begin jaren ’00 werkte hij als managing partner bij Twynstra Gudde. In 2004 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het Woningbedrijf Rotterdam. Na de fusie met de Nieuwe Unie in 2007 bekleedde hij dezelfde functie bij Woonstad Rotterdam. Sinds 2011 is Schakenbos CEO bij woningbeleggingsfonds Vesteda waar hij belangrijke stappen heeft gezet in de invulling van de strategie van de reorganisatie van het fonds.

Nieuws

Meer nieuws over