Ordina wint IT preferred supplier contract bij ProRail

15 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

ProRail heeft Ordina geselcteerd als een van de preferred suppliers voor de ontwikkeling en beheer van maatwerkapplicaties. De raamovereenkomst heeft een minimale duur van zes jaar met de optie tot vier keer verlenging van een jaar. Het ICT adviesbureau heeft geen financiële details bekendgemaakt over de waarde van het contract.
 
Opdracht van €2 miljoen
Meteen na de gunning van de raamovereenkomst maakte Ordina bekend dat het een opdracht ter waarde van circa €2 miljoen in de wacht heeft gesleept. Het IT consulting kantoor gaat de spoorbeheerder ondersteunen bij de migratie en het beheer van het nieuwe spoorbezettingssysteem SBG++. Treindienstleiders op stations gebruiken SBG++ om treinen naar de juiste perrons te leiden
 
Ordina ICT preferred supplier van ProRail
 
Kees Bronner, Manager Treinreisinformatiesysteem bij ProRail zegt: “ProRail hecht veel waarde aan een goede en zakelijke relatie met onze leveranciers, zo ook met Ordina. We hebben er vertrouwen in dat Ordina met haar kennis en expertise een belangrijke bijdrage levert aan een punctueel en veilig spoor”.
 
“ProRail kiest bewust voor een beperkt aantal strategische partners, die met het bedrijf meedenken en samenwerken aan optimalisatie van bedrijfskritische systemen”, aldus Barend de Zoete, Directeur Professional Services & Projects van Ordina. “Die systemen moeten niet alleen real-time zijn, maar ook voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van performance. Dit vergt een actieve en intensieve samenwerking tussen ProRail en haar ICT-partners. We zijn er trots op dat we ProRail hebben kunnen overtuigen van onze kennis, kunde en innovatiekracht en kijken ernaar uit om, samen met ProRail, ICT voor de treinreiziger te laten werken”.