GT: Nederlandse vrouwelijke topmanagers lopen achter

08 maart 2013 Consultancy.nl

In het afgelopen jaar stonden vrouwen op diverse plekken ter wereld aan het roer binnen diverse zware economische en poltieke omgevingen: Christine Lagarde werd de eerste vrouwelijke bestuurder van het International Monetary Fund, de Duitse bondskanselier Angela Merkel is inmiddels verworden tot de sleutelfiguur bij het oplossen van de eurocrisis en Maria das Gracas Foster heeft Petrobas overgenomen, en is daarmee de  eerste vrouwelijke topbestuurder van één van s’werelds top-5 olieconcerns. Een voorbeeld in Nederland is Neelie Kroes, Eurocommissaris voor de EC.
 
Ondanks de vele voorbeelden van vrouwen in topfuncties, wijst een recent onderzoek van Grant Thornton uit dat het wereldwijd toch lastig blijkt voor vrouwen om de management ladder te beklimmen. “slechts” 21 % van de senior management posities wordt globaal door vrouwen bekleed. Vorig jaar was dit 20% en in 2004 19%. Overheden hebben in de laatste 10 jaar op een aggressieve manier campagne gevoerd voor meer diversiteit binnen bedrijven – met diverse landen (zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen) die zelfs quotas invoerden – maar het financieel adviesbureau concludeert dat de impact hiervan relatief gering is geweest.
 
Nederland
Ondanks de verschillende initiatieven in Nederland lopen vrouwelijke managers in ons land ten opzichte van het buitenland fors achter. Zo worden in Rusland maar liefst 46% van de topposities bekleed door vrouwen, daarna volgen Botswana, Thailand en de Fillippijnen (39%). Ter vergelijking, in Nederland worden 18% van de managementfuncties bekleed door vrouwen. Helemaal onderaan staat Nederland niet, zo scoren o.a. Japan (5%), Duitsland (13%), India (14%) en Denemarken (15%) nog slechter.
 
Grant Thornton - Vrouwen in Management
 
Zie ook de gerelateerde berichten:
- Hay Group: Forse stijging in vrouwelijke topmanagers
- Booz: Wereld niet klaar voor miljard werkende vrouwen
- E&Y doorbreekt mindbugs en heeft veel meer topvrouwen
- Vrouwen durven minder snel van baan te wisselen
- Hay Group: Vrouwelijke managers bieden meerwaarde

Nieuws

Meer nieuws over