Twynstra & Adviestalent helpen Prinses Maxima Centrum

05 maart 2013 Consultancy.nl

Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. Om dit percentage te verhogen hebben diverse partijen de handen ineen geslagen en de doelstelling afgesproken om binnen de komende jaren het genezingspercentage op te schroeven naar 95%. Een van de belangrijkste initiatieven waarmee dit gerealiseerd moet worden is de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Adviesbureau Twynstra Gudde is sinds 2011 nauw betrokken bij de planontwikkeling van dit grootste kinderkankercentrum van Europa.
 
Betrokkendheid van Twynstra Gudde
Het organisatieadviesbureau is op meerdere fronten betrokken bij de realisatie van het Prinses Máxima Centrum. Twynstra Gudde adviseur Fieneke de Munck Mortier coördineert als projectleider ‘Voorlopig Ontwerp’ de uitwerking van het Voorlopig Ontwerp en collega Ronald de Vries is betrokken bij de ICT-aanpak. Daarnaast maakt Marije Talstra deel uit van de klankbordgroep. Ook Adviestalent, een dochteronderneming van het adviesbureau, is betrokken: Tim Dees vervult de rol van secretaris van de projectdirectie.
 
Twynstra & Adviestalent - Prinses Maxima Centrum
 
Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie is een initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en de ODAS Stichting. Met de komst van  het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland een belangrijke positie in Europa en de rest van de wereld op het gebied van kinderoncologie.
 
Op dit moment is de voorbereiding van de bouw in volle gang. Naar verwachting wordt de eerste paal geslagen in 2014 en is de bouw in 2016 gereed.

Nieuws

Meer nieuws over